Spravodajstvo

Hyundai zverejnil slovenské ceny nového Santa Fe, na výber je kopec verzií s rozdielom 17 500 €

Hyundai Santa Fe je na Slovensku k dispozícii iba s jediným spaľovacím motorom 1.6 T-GDi, avšak v odlišných konfiguráciách pohonu.

Popri 5-miestnom vyhotovení je v predaji aj 6- a 7-miestne.
Vydané  Text: 

Slovenské zastúpenie značky Hyundai zverejnilo oficiálny cenník novej generácie modelu Santa Fe.

Model je v súčasnosti najväčším SUV výrobcu ponúkaným na našom trhu a zodpovedajú tomu aj ceny. Najlacnejšia verzia je aktuálne v predaji od 44 990 €, čo je akciová cena znížená o bonus 1 500 € v rámci uvádzacej akcie. Tá však platí iba v prípade nákupu so značkovým financovaním, a tak tí, čo si peniaze na nové auto zaobstarajú z iného zdroja, majú počítať s cenníkovou cenou od 46 490 €.

Hyundai Santa Fe je na Slovensku k dispozícii iba s jediným spaľovacím motorom 1.6 T-GDi, avšak v odlišných konfiguráciách pohonu.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Na výber je štandardný hybrid označený ako HEV a tiež plug-in hybrid PHEV. Ďalej má zákazník na výber z pohonu náprav, základná verzia disponuje pohonom 4×2, zatiaľ čo všetky ostatné sú k dispozícii aj ako 4×4. A všetky majú spoločnú automatickú 6-stupňovú automatickú prevodovku.

Hyundai nastavil latku výkonu skutočne vysoko – verzie s plug-in hybridným pohonom disponujú maximálnym výkonom 186 kW (253 koní), pričom hybridné verzie vygenerujú max. 158 kW (215 k).

Napokon je na výber zo štyroch stupňov výbavy: Style, Elegance, PremiumCalligraphy.

To je dovedna sedem verzií modelu Santa Fe, ktoré sú už dnes k dispozícii pre zákazníkov. To vlastne nie je všetko, pretože Santa Fe je k dispozícii v 6, 7 a 8-miestných verziách. Šesťmiestne prevedenie je k dispozícii jedine v stupni výbavy Calligraphy za 1 000 €, pričom za rovnakú cenu dostanete aj 7-miestne vyhotovenie

Inzercia

Inzercia

Práve najvyšší stupeň výbavy môže vyznievať kuriózne. Totiž, nový Hyundai Santa Fe vo veľkej miere pripomína vozidlá Land Rover Defender 110 (na Slovensku od 69 306 €), ktoré sa v minulosti predávali aj vo verzii Autobiography.

Najvyšší stupeň Calligraphy v podaní Santa Fe je najluxusnejšou z ponúkaných výbav. Predáva sa od cenníkových 57 490 € a zahŕňa napríklad dizajnový balík Calligraphy Dizajn Pack s tmavým chrómom a čiernymi logami automobilky, najrozsiahlejší bezpečnostný balíček (ten zdieľa s výbavou Premium), elektricky ovládané relaxačné predné sedadlá s pamäťou, kožené čalúnenie sedadiel, head-up displej, duálne bezdrôtové nabíjanie mobilov či prémiový audiosystém BOSE so zosilňovačom a subwooferom.

Základná výbava modelu zahŕňa napríklad aj:

  • volič jazdných režimov DRIVE MODE
  • predné a zadné LED svetlomety
  • elektricky ovládané dvere batožinového priestoru – Smart Tailgate
  • strešné lyžiny a zadný spojler s tretím brzdovým svetlom
  • systém na automatické udržanie vozidla v jazdnom pruhu LKA
  • predné a zadné bočné airbagy, okenné airbagy vpredu a vzadu
  • asistent na jazdu na diaľnici HDA (verzie Premium a Calligraphy majú HDA II)
  • inteligentné rozoznávanie dopravných značiek
  • vyhrievanie predných sedadiel, látkové poťahy (vyššie výbavy v koži a Nappa)
  • prístrojová doska Supervision s 4″ farebným TFT displejom, ďalšie stupne výbavy a Supervision so 12,3″ farebným TFT displejom
  • Smart Pack (inteligentný kľúč so štartovacím tlačidlom na prístrojovej doske, alarm, imobilizér)
  • automatická dvojzónová klimatizácia, ventilačné výduchy pre druhý rad sedadie
  • adaptívny tempomat s funkciou štart-stop
  • predné a zadné parkovacie senzory, parkovacia kamera
  • Integrovaná navigácia s 12,3″ farebným LCD a služby Apple CarPlay/Android Auto/ Bluelink/Live Services
  • a ďalšie položky.

Napokon zákazníka poteší, že Hyundai aj v modeli Santa Fe zachováva svoju tradičnú 5-ročnú záruku bez obmedzenia najazdených kilometrov a v prípade plug-in hybridov aj 8-ročnú/160 000 km na batériu.









Pokračujte na ďalší príspevok »



Slovensko

Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.
  • Dopravná poradňa

    Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.