Autá z Číny

Značka BYD mala v Európe rekordné predaje. Je najväčším otvoreným vyzývateľom americkej Tesly

Predaju vozidiel BYD pomohli agresívne koncoročné zľavy.

V Číne je BYD suverénne najpredávanejší výrobca elektrických automobilov, vyrába však aj hybridy.
Vydané  Text: 

Čínska automobilka BYD predala vo štvrtom štvrťroku 526 409 plne elektrických vozidiel, čo znamená, že Tesla bude potrebovať rekord, aby si udržala svoje líderské postavenie na trhu, uvádza denník Automotive News Europe.

BYD, ktoré je najpredávanejšou automobilovou značkou v Číne, ohlásilo v decembri rekordný predaj elektromobilov a hybridov (340 178 celkom, z toho 190 754 plne elektrických) s pomocou agresívnych koncoročných zliav.

Celkovo predal BYD v roku 2023 3,01 milióna kusov automobilov. Automobilka uviedla, že predala približne 1,6 milióna plne elektrických áut, ako aj približne 1,4 milióna plug-in hybridných elektromobilov.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

BYD by mal v priebehu niekoľkých dní zistiť, či predal dostatok áut na to, aby po prvý raz štvrťročne predbehol Teslu a stal sa najväčším svetovým predajcom plne elektrických automobilov.

Analytici sledujúci Teslu od Elona Muska očakávajú, že v súlade s odhadom zostaveným agentúrou Bloomberg vykáže štvrťročný predaj 483 200 kusov.

Vynovený Model 3 a Cybertruck s karosériou z nehrdzavejúcej ocele, ktorý sa začal dodávať koncom novembra, prišli s pomocou dosiahnuť cieľ predaja 1,8 milióna za celý rok neskoro.

Spoločnosť BYD v posledných 12 mesiacoch pokračovala vo svojich agresívnych plánoch globálnej expanzie, pričom nedávno uprednostnila Maďarsko pred ostatnými európskymi krajinami, aby založila svoj prvý automobilový závod na kontinente . Závod v juhomaďarskom Segedín bude vyrábať elektromobily a plug-in hybridy pre európsky trh a vytvorí tisíce pracovných miest.

Oznámenie o tomto rozhodnutí prišlo napriek prebiehajúcemu antisubvenčnému vyšetrovaniu čínskych elektromobilov v Európskej únii.

Celoročné objemy spoločnosti BYD boli takmer rovnaké ako jej predaje EV a hybridov za posledných päť rokov dohromady.

Spoločnosť so sídlom v Shenzhene, ktorá mala ročný predajný cieľ 3 milióny kusov, zaznamenala v roku 2023 rýchly rast, ktorý ju po prvý raz katapultoval do rebríčka TOP10 celosvetového predaja áut.

Očakáva sa, že maloobchodný predaj nových elektrických vozidiel v Číne v roku 2023 vzrastie medziročne o 37 percent na približne 7,75 milióna kusov, uviedla národná asociácia osobných automobilov v predbežných odhadoch zverejnených v decembri.









Pokračujte na ďalší príspevok »