MOTORISTICKÝ ŠPORT

Motošport: Mário Zajac #9 potvrdil svoju dominanciu aj na podujatí CNV Finale v Ortone!

Šprintový pretek bol pre mňa najlepším pretekom v tejto sezóne, ktorý som si aj najviac užil, povedal pretekár Mário Zajac.

Vydané  Text: 

Po úspešnom ukončení sezóny, v ktorej slovenský motocyklový pretekár Mário Zajac získal titul šampióna CNV v kategórií Moto 190GP, svoju výbornú formu potvrdil aj na samostatne hodnotenom podniku – CNV Finale na talianskom okruhu Circuito Internazionale d’Abruzzo v Ortone.

Na športovom podujatí sa zišlo mnoho jazdcov z rôznych šampionátov, čo ho spravilo z hľadiska konkurencie veľmi atraktívnym.

Celé podujatie v Ortone bolo pre mňa celkom odlišné v porovnaní s podujatiami, ktoré som počas tejto sezóny absolvoval. Prvýkrát som do pretekov nastupoval s tým, že na mňa nebol vyvíjaný žiadny tlak. Počas celého víkendu som si to veľmi užíval. Bolo to vidieť aj na samostatnej jazde, nakoľko som bol celý víkend veľmi pokojný,“ povedal po pretekoch Mário Zajac.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Na programe boli voľné tréningy, kvalifikácia, šprintový pretek a dva hlavné preteky.

Už od prvého tréningu som dominoval, čomu napomohlo určite aj to, že trať som už poznal z pretekov v sezóne 2022. Oproti minulému roku sa mi podarilo každým tréningom zlepšovať svoj osobný rekord na tejto trati, čo v konečnom dôsledku bolo zrýchlenie o viac ako 2 sekundy,“ hovorí Mário.

V kvalifikácii, ktorá bola na programe v sobotu, sa Máriovi podarilo zajazdiť zopár čistých kôl, čo mu zabezpečilo štart z prvého miesta do šprintového preteku.

Šprintový pretek bol pre mňa najlepším pretekom v tejto sezóne, ktorý som si aj najviac užil. Dostal som sa v ňom do niekoľkých súbojov s viacerými jazdcami.“

Preteky boli aj pre divákov veľmi zaujímavé, nakoľko v každom kole si jazdci niekoľkokrát vymenili pozície. Po zopár kolách plných súbojov si Zajac dokázal vytvoriť dostatočný náskok a preteky napokon s prehľadom vyhrať.

Pretekár sa po úspechu cítil motivovaný a na nedeľné preteky preto nastupoval s dostatočnou sebadôverou.

Slovenský motocyklový pretekár Mário Zajac s číslom 9 na okruhu Circuito Internazionale d’Abruzzo v Ortone. FOTO: Mário Zajac#9 na Facebooku

Prvé preteky boli vskutku zaujímavé. V úvode slovenský motocyklový pretekár bojoval s jazdcom na druhej pozícii, kým po niekoľkých kolách  začal jazdiť konštantne rýchle časy, čím si začal vytvárať dostatočne veľký náskok a do cieľa dorazil opäť na vedúcej pozícii.

Druhé preteky sa Máriovi Zajacovi podarilo vyhrať formou štart-cieľ. Hneď prvé kolo po štarte sa mu podarilo nastaviť veľmi rýchle tempo, ktoré si udržal až do konca pretekov.

S víkendom sme nadmieru spokojní. Podarilo sa nám vyhrať všetky tri preteky a tím sa stať aj celkovým víťazom CNV Finale,“ hovorí Mário k víťazstvu v Ortone. „Je to pre nás veľmi pozitívne ukončenie sezóny. Práve tieto výsledky sú pre nás motiváciou aj do budúcej sezóny. Teraz nás čaká menšia pauza a po nej už začne zimná príprava na sezónu 2024. Naša veľká vďaka patrí aj naším partnerom, ktorí nám už niekoľko rokov prejavujú svoju dôveru a neustále nás podporujú. Boli by sme veľmi vďační, keby sa nám podarilo takýchto partnerstiev vytvoriť čo najviac a aj vďaka nim sa posúvať ešte vyššie.

Máriovi gratulujeme k úžasnému úspechu a ďakujeme, že takto reprezentuje Slovensko vo svete!

 


Zdroje:  Mário Zajac na Facebooku








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.