MOTOŠPORT

Slovenský motocyklový jazdec Mário Zajac vybojoval prvenstvo v talianskom Ottobiane

Počas celého víkendu bol suverénne najrýchlejší a dokázal si domov odniesť tri cenné víťazstvá.

Mário Zajac už druhú sezónu jazdí na stroji Ohvale GP2 190.
Vydané  Text: 

Mário Zajac je talentovaný slovenský motocyklový jazdec, ktorý je aktuálne jazdcom Paca Racing Teamu. Tomuto adrenalínovému športu sa venuje už od svojich 7 rokov a je aktuálnym majstrom Slovenska v kategórií Ohvale GP2 190. Má 19 rokov a pochádza z obce Rohožník, ktorá sa nachádza v Bratislavskom kraji.

Už niekoľko rokov sa úspešne zúčastňuje nielen slovenského šampionátu, ale aj medzinárodných podujatí, konkrétne v Českej Republike, v Maďarsku a v Taliansku.

Taliansky šampionát sa pre neho stal v posledných rokoch prioritou. To, že je Taliansko motocyklovou krajinou je známe, a preto sa Mário rozhodol svoj talent rozvíjať práve v talianskom šampionáte CNV.

Mário už druhú sezónu jazdí na stroji Ohvale GP2 190. Za tento čas sa mu podarilo vybojovať množstvo výborných výsledkov a svojimi kvalitnými výkonmi dokázal konkurovať aj jazdcom svetového formátu. To sa ukázalo v sezóne 2022, kedy sa stal Mário súčasťou šampionátu CIV junior. Práve tu si zmeral sily s niekoľkými jazcami z triedy Moto3, kde sa vôbec nestratril a v celkovom hodnotení skončil na 4. mieste.

V aktuálnej sezóne 2023 sa rozhodol vyskúšať ďalší veľmi prestížny šampionát CNV. Ten sa skladá z piatich podujatí, ktorých program je vytvorený rovnako, ako je to v šampionáte WSBK. To znamená, že počas víkendu majú jazdci množstvo voľných tréningov, kvalifikáciu, šprintový pretek a dva hlavné preteky.

Mário Zajac s číslom 9 na pretekoch šampionátu CNV, 2023

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Aktuálne má Mário za sebou štvrté podujatie, ktoré sa konalo na dráhe v Ottobiane, kde dokázal svoje veľké kvality.

Počas celého víkendu na konci júla bol suverénne najrýchlejší a dokázal si domov odniesť tri cenné víťazstvá a predovšetkým množstvo cenných bodov, ktoré ho dostali na priebežnú druhú priečku celkového hodnotenia. Momentálne stráca na vedúceho jazdca šampionátu len 12 bodov.

Posledné preteky sa budú konať na konci septembra na dráhe v Cremone, kde doteraz Mário nikdy nejazdil. Keďže do týchto pretekov ostáva ešte množstvo času, na svoju prípravu sa rozhodol využiť preteky medzinárodných majstrovstiev Slovenska, ktoré sa konali v Dlhej, kde potvrdil svoju výbornú formu a vyhral oba preteky. Pre Mária je momentálne hlavným cieľom stať sa majstrom šampionátu CNV, pričom by bol prvým československým jazdcom, ktorému by sa takéto niečo podarilo.

Veľká vďaka patrí hlavne rodine a tiež aj všetkým sponzorom, ktorí Máriovi pomáhajú reprezentovať Slovensko aj na zahraničných podujatiach.









Pokračujte na ďalší príspevok »