Fotogaléria:Novinky Harley-Davidson v Bratislave

K ukončeniu výroby prispel emisný škandál aj fakt, že Phaeton nenaplnil predajné očakávania značky.


Pred 14-timi rokmi mal Volkswagen ambíciu rozvíriť hladinu v triede luxusných vozidiel modelom Phaeton. Predpoklady na to jednoznačne mal. Palubná doska bola posiata rôznymi tlačitkami, za ktorými sa skrývali vymoženosti od masáže sedadiel až po reguláciu svetlej výšky. Celý interiér bol obložený eukalyptovým drevom, prešívaný prvotriednou kožou a pod kapotou sa mohol ukrývať až šesťlitrový benzínový motor W12 s výkonom 331 kW. To všetko v aute, ktoré rozmermi pripomína menší tanker.

Bol tu však problém. Volkswagen, tak ako naznačuje samotný názov, je známy hlavne výrobou ľudových vozidiel a chýba mu imidž výrobcu luxusných vozidiel. Možno aj to bolo jedným z dôvodov prečo nebol Phaeton predajne úspešný.

Marec sa pre toto luxusné vozidlo stal osudným. Po tom, čo emisný škandál minulý rok otriasol Volkswagenom, musela automobilka zredukovať svoje výdaje na úhradu spôsobených škôd a ukončila výrobu modelu Phaeton.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Známa továreň v meste Dresden sa po ukončení výroby premení na akúsi výstavnú a predvádzaciu plochu Volkswagenu pre jeho bezemisné autá budúcnosti. Zamestnanci výrobného závodu neskončia na úrade práce a dostanú príležitosť pracovať pre niektorú z iných fabrík skupiny VW.

Pokračujte na ďalší príspevok »