Fotogaléria:Spojenie dvoch svetov vo VW Passat Alltrack

IMPA a ŠKODA AUTO oslavujú okrúhle jubileá. Aj keď automobilka z Mladej Boleslavi má o sto rokov dlhšiu históriu ako IMPA, 20 rokov úspešného pôsobenia na slovenskom trhu je tiež významné jubileum.


Organizátorom slávnostného galavečera bola sieť spoločností IMPA – Bratislava, Šamorín, Žiar nad Hronom, Dolný Kubín, Žilina a Liptovský Mikuláš. Hostiteľom večera bola opäť IMPA Bratislava. V tomto významnom roku sa zákazníci, významní obchodní partneri a zástupcovia importu značky ŠKODA stretli v jedinečných priestoroch hotela Altes Kloster v Hainburgu. Budova zo 17. storočia, premenená na 4-hviezdičkový hotel, spája výnimočným spôsobom moderné prvky s tradičnými. Dokonale tak zapadli do konceptu narodeninovej párty, ktorá prepojila históriu spoločnosti ŠKODA AUTO s modernou v podaní dynamicky rastúcej spoločnosti. A preto bola ideálnym miestom na oslavu narodenín. Hostí večerom sprevádzali známe tváre z obrazoviek Zuzana Šebová a Michal Kubovčík pod režisérskou taktovkou Karola Vosátka. Choreografiu tanečnej prezentácie ŠKODA kolekcie zastrešili tanečníci z tanečnej školy Kataríny Štumpfovej, DanceCool.

**Moderátori počas slávnostného večera odhalili, kde to všetko začalo.** Značka ŠKODA sa hlási k tradícii a odkazu svojich zakladateľov, Laurina a Klementa, ktorí svoje podnikanie v začiatkoch stavali práve na výrobe bicyklov.

**Prvý zápis v kronike**: „_Bol to Václav Klement, ktorému v roku 1894 jeho šliapací stroj vypovedal službu. Nebol to hocijaký bicykel, ale nemecký, značky Seidel und Naumann. Rozhodol sa teda spolu s cyklomechanikom Václavom Laurinom napísať výrobcovi sťažnosť na poruchovosť a zároveň požiadať o náhradné dielce. Malo to však jeden háčik. List bol napísaný v češtine, a tak sa výrobca v Drážďanoch sa zmohol na odpoveď jedinou vetou: „Pokiaľ chcete odpoveď na Váš dopyt, skúste napísať list v jazyku, ktorému dokážeme porozumieť.“ Z hnevu a nespokojnosti dvoch zanietených cyklistov sa 30. septembra 1895 zrodilo partnerstvo – firma na výrobu bicyklov Laurin & Klement. Udalosti začali nebrať rýchly spád. Na začiatku miniatúrna firmička začala vyrábať bicykle značky Slavia. O tri roky neskôr už stála za Mladou Boleslavou malá fabrika kde 40 zamestnancov skladalo bicykle. Po niekoľkých užitočných radách od nemeckého machra na zapaľovanie Roberta Boscha stačil len malý krôčik k výrobe prvého motocykla, ktorý sa dostal na trh už v roku 1899. Zatiaľ čo, motorky žali na trhu veľký úspech, v konštrukčnej kancelárii sa potichu kuchtila receptúra na stavbu prvého vlastného automobilu. Prototyp dvojvalcového auta s logom L&K, sa objavil pred zrakmi verejnosti na automobilovej výstave vo Viedni už v roku 1901. A v 1905 prišiel na svet prvý sériový automobil Laurin & Klement.“_

Dnes patrí značka ŠKODA celosvetovo medzi automobilky s najbohatšou tradíciou. Na slovenskom trhu je jednotkou a stále rastie, vďaka šiestim modelovým radom osobných automobilov: Citigo, Fabia, Rapid / Spaceback, Octavia, Yeti a Superb. ŠKODA tu bola, je, aj bude…

Sieť autorizovaných partnerov značky ŠKODA pod krídlami spoločnosti IMPA poskytuje svoje služby už v šiestich slovenských mestách. Zároveň je aj najväčším predajcom automobilov s okrídleným šípom na kapote na Slovensku. „_Oslavujeme vlastne dve výročia. Jedným je výročie 18 rokov od predaja prvého vozidla ŠKODA v našej prvej prevádzke IMPA Dolný Kubín. A celý budúci rok budeme oslavovať 20 rokov od založenia prvej prevádzky siete IMPA. Za celé obdobie nášho pôsobenia v autobiznise vývoj vozidiel aj služieb napreduje priam míľovými krokmi. Ale v každom období bol a aj je pre nás dôležité to, aby k nám zákazník prišiel. A cesta ktorou sa snažíme ísť je, aby sa k nám vďaka našim službám vrátil. Dnes už máme služby na naozaj vysokej úrovni a veríme, že zákazníci u nás nachádzajú kvalitné služby, vďaka ktorým nám zostávajú verní._ “ , hovorí Jozef Suroviak, riaditeľ spoločnosti IMPA Bratislava, a.s., ktorý priviedol spoločnosť IMPA trikrát k získaniu prestížneho titulu Best dealer ŠKODA. „_Nepredávame autá, pomáhame ľuďom kúpiť si ich. Aký je v tom rozdiel? Veľký. Keď niekomu pomáhate kúpiť si auto, pozorne počúvate, čo má na srdci. Potom mu pomôžete nájsť správne riešenie a všetky ďalšie služby s tým spojené. Trpezlivo. Bez nátlaku._“, dodáva Jozef Suroviak. To, čo sieť spoločností IMPA odlišuje od konkurencie, je ponuka služieb svojim klientom.

20 rokov na Slovensku oslavovala aj spoločnosť **Autoklub Slovakia Assistance**, ktorá už dve desaťročia poskytuje služby a prvú pomoc na cestách fanúšikom značky ŠKODA. „_Základnou činnosťou asistenčnej služby ASA je pomoc motoristom a starostlivosť o nich, predovšetkým v núdzových situáciách vozidiel a ich posádky. V prípade akejkoľvek technickej poruchy vozidla, havárie, samozavinenia alebo vandalizmu zabezpečí ŠKODA ASSISTANCE odtiahnutie nepojazdného vozidla zadarmo do najbližšieho autorizovaného servisu ŠKODA. Asistenčnú službu poskytujeme našim klientom v rámci celej Európy. Okrem asistenčných služieb sa zapájame do projektov bezpečnosti cestnej premávky a dopravnej výchovy pre deti“,_ hovorí obchodná riaditeľka spoločnosti Ing. Eva Štefucová.

Široké portfólio modelov a služieb, ktoré značka ŠKODA ponúka a poskytuje, umožňuje zvládnuť akúkoľvek úlohu, od obnovy firemnej garáže až po zostavenie úplne novej flotily. Ku každému modelu značka ŠKODA ponúka aj štýlové lifestylové oblečenie. Počas narodeninového galavečera bola exkluzívne prezentovaná kolekcia oblečenia a doplnkov ŠKODA, v originálnom dizajne ŠKODA Octavia, Rapid, Superb. A aké by to bolo, keby chýbali tanečné kreácie samotného Yetiho? Nevieme, pretože Yeti aj tento rok prišiel a zatancoval.

Počas sprievodného programu predviedol svoju dynamickú, modernú a virtuóznu klavírnu show umelec **Jozef Hollý**. Efektné javiskové kúzla divákom predviedol kúzelník **Peter Šesták**, ktorý hostí očaril aj počas after party svojimi mikrokúzlami v ich bezprostrednej blízkosti. Hudobným vrcholom večera bolo vstúpenie **Petra Nagya** a skupiny **INDIGO**. Koncert odštartovali počas slávnostného krájania narodeninovej torty, spolu s riaditeľmi všetkým prevádzok siete IMPA. After party poskytovala hosťom dostatočný priestor na odfotenie sa pri historickom vozidle ŠKODA 430 spolu so živou sochou a aj vďaka dobovým doplnkom sa tak mohli vrátiť na chvíľu späť do histórie.

Sprievodným programom bola vernisáž fotografií **Martina Rinča**. S fotografom Martinom Rinčom začala IMPA spolupracovať tento rok natočením videoklipu Milujeme servis. Počas spolupráce prišiel Martin s návrhom väčšieho projektu, a to spojenia IMPA, vozidiel ŠKODA, módy, žien a umenia. Toto spojenie sa snažil poňať vlastným štýlom. Priestormi, v ktorých boli umelecké fotografie zrealizované, bolo blízke okolie hotela **Altes Kloster v Hainburgu**. Poďakovanie za ich poskytnutie patrí **riaditeľke hotela, pani Adrei Kovacikovej**. Vozidlá ŠKODA poskytla na fotenie spoločnosť IMPA Bratislava a modelky do krásnych modelov obliekla módna návrhárka **Zuzana Bottková**. V modeli od nej sa počas slávnostného večera predstavila aj moderátorka Zuzana Šebová.

„_Podstatou myšlienky je nájsť spôsob, ako ju premeniť v čin. Pánovi Laurinovi a Klementovi sa to podarilo! Vďaka svojim znalostiam, odvahe a ráznosti položili základy dnešného úspechu značky ŠKODA. Automobily tejto značky majú dnes skvelé meno po celom svete. Sme hrdí na 120 rokov spoločnosti ŠKODA AUTO a na to, že spoločnosť IMPA je už 20 rokov hrdým autorizovaným partnerom značky ŠKODA. Pretože najlepšie rozhodnutia sú tie, ktoré vás bavia,“,_ hovorí Jozef Suroviak a na záver dodáva: „_Ďakujeme spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko, ktorá sa aj tento rok zhostila postu generálneho partnera. Naša veľká vďaka patrí všetkým partnerom, ktorí event podporili. ĎAKUJEME._“.

Pokračujte na ďalší príspevok »