Fotogaléria:Ženeva 2009: Chevrolet odhalil nový Spark

Pred začatím ženevského autosalónu boli priamo na výstavisku Palexpo vyhlásené výsledky ankety Auto roka 2015.


Za veľkého záujmu novinárov boli v Ženeve 2. marca zverejnené výsledky celoeurópskej ankety Auto roka 2015. Zatiaľ čo v slovenskej ankete zvíťazila Škoda Fabia pred Volkswagenom Passat, v tej európskej náleží prvenstvo nemeckej novinke.

Passat zvíťazil so ziskom 340 bodov a veľkým náskokom porazil Citroën C4 Cactus (248 bodov). Tretie miesto získal Mercedes-Benz triedy C (221 bodov), nasledovaný Fordom Mondeo, Nissanom Qashqai, BMW 2 Active Tourer a Renaultom Twingo.

Pre Volkswagen je to tento rok celkovo štvrté víťazstvo, v minulosti uspel s modelmi Golf III (1992), Polo V (2010) a Golf VII (2013). Historicky najúspešnejšou značkou v ankete Auto roka je Fiat, ktorý má na svojom konte deväť triumfov. Naposledy vyhral s modelom 500 v roku 2008.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!