Nový auto motor a šport 10/2014 v predaji!

Októbrové vydanie magazínu auto motor a šport už nájdete v stánkoch a na pultoch.
Vydané  Text: 
**Nová Škoda Fabia** tretej generácie príde až koncom roka, my sme ju už vyskúšali ešte ako prototyp. V predsériovej verzii sme sa zoznámili aj s **Nissanom Pulsar**, na prvej jazde s **Volvom XC 90** sme skúmali, ako si dala severská automobilka na veľkom SUV záležať. V porovnávacom teste sme hľadali najlepší mestský crossover spomedzi modelov **Citroën C4 Cactus, Peugeot 2008, Renault Captur a Ford Ecosport**. Predsudky sú silné, snaha kórejskej značky prelomiť ich je ešte silnejšia. Čo zvíťazilo pri našom hodnotení limuzíny **Hyundai Genesis**? V ďalších testoch sme prevetrali **Audi A3 Cabrio, Kiu Sportage a Ford Kuga** s pohonom predných kolies, poriadnu dávku kilometrov si vypýtal aj **Mercedes-Benz C220 BlueTEC**. Volant sme na chvíľu vymenili za kormidlo a vybrali sme sa **loďou po Baťovom kanáli,** do histórie automobilov sme sa vrátili na zraze **veteránov značky Citroën**. Na minulosť sme zabudli s **nástupcom** **legendárneho Gallarda – superšportom Lamborghini Huracán**. Autoškolou **vzdelávanie vodičov** nekončí, Ministerstvo dopravy pripravuje novinky, ktoré ich lepšie pripravia na aktuálne situácie na cestách. **Motory TSI** vyžadujú špeciálnu starostlivosť a jazdný štýl, poradíme, ako vám vydržia čo najdlhšie. Palubná doska je plná rôznych kontroliek, **čo znamenajú ikony na prístrojovom štíte?** Pre všetky automobily bude povinný **systém kontroly tlaku v pneumatikách**, ich prínos je nemalý, vysvetlíme prečo. **Lepiace súpravy na opravu pneumatík** šetria priestor aj hmotnosť, testovali sme, či sa na ne dá spoľahnúť. Po roku je tu opäť naša **čitateľská anketa** o najlepšie automobily. Vyjadrite svoje sympatie, pridajte názory na značky a **získajte niektorú zo 135 hodnotných cien**.








Pokračujte na ďalší príspevok »



LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox. 
  • Slovensko

    Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.