Kia bude na Slovensku investovať do výroby a pokračuje v spolupráci so školami / Program duálneho vzdelávania Autotronik a spolupráca so Žilinskou univerzitou v Žiline

Kia spolupracuje so strednými školami už od roku 2016.

Vydané  Text: 

### Úspešná továreň na autá
Kia vo svojom výrobnom závode v Tepličke nad Váhom v blízkosti Žiliny vyrába tretiu generáciu modelu Ceed v štyroch karosárskych verziách, a to [Ceed hatchback](https://www.autoviny.sk/testy/123914/uplna-spokojnost-kia-nasla-recept-na-vynikajuce-auto-test-kia-ceed-15-t-gdi-dct-gt-line), [Ceed Sportswagon](https://www.autoviny.sk/testy/124173/cena-verzus-hodnota-test-kia-ceed-sw-15-t-gdi-gold), [ProCeed](https://www.autoviny.sk/testy/123405/test-kia-proceed-gt-16-t-gdi-v-redakcnom-teste-prekvapila-skoro-po-kazdej-stranke) a [XCeed](https://www.autoviny.sk/testy/122447/test-kia-xceed-phev-ma-plug-in-hybrid-zmysel-ak-do-mesta-dochadzate), a taktiež aj [piatu generáciu modelu Sportage](https://www.autoviny.sk/testy/123217/pozrite-sa-ako-funguje-kia-sportage-na-dialkove-ovladanie-video). Až 30 percent všetkých vyrobených vozidiel pritom malo elektrifikované pohony, teda išlo o plug-in hybridy (PHEV) a hybridy (HEV).

Tieto automobily následne automobilka posiela k predajcom a zákazníkom na domácom trhu, no prevažne do zahraničia. V závode pracuje stabilných 3700 zamestnancov a podľa rozhovoru, ktorý poskytol hovorca spoločnosti Tomáš Potoček pre denník [zilina.sp21.sk](https://zilina.sp21.sk/a/8515/spolocnost-kia-slovakia-planuje-aj-tento-rok-vo-vyrobnom-zavode-v-teplicke-nad-vahom-mnohe-investicie-zamerane-na-modernizaciu-a-automatizaciu-rozhovor), výrobný závod tento rok neplánuje zvyšovať počty zamestnancov. Mieni však ďalej investovať do rozvoja výroby samotnej, pokračovať v podpore zamestnancov mimo samotnej práce a tiež žilinská Kia bude pokračovať v projekte duálneho vzdelávania.

„*Efektívna a produktívna spolupráca medzi spoločnosťou Kia Slovakia a strednými školami už od roku 2016 znamená rozvoj študentov s dlhodobým zameraním na najnovšie trendy. Ide o zosúladenie výučby v školách a v spoločnosti Kia Slovakia zameranej na praktické vzdelávanie. Duálne vzdelávanie vníma Kia Slovakia ako dôležitý krok k úspešnému uplatneniu absolventov a získavaniu kvalitných zamestnancov*,“ hovorí v rozhovore Potoček. „*Nový štvorročný študijný program Autotronik umožní absolventom uplatnenie ako technik konštrukčného, technologického, montážneho a prevádzkového charakteru*.“

Inzercia

Advertisement

Inzercia

Okrem toho koncom januára podpísali predstavitelia Kia Slovakia a Žilinskej univerzity v Žiline spoločné memorandum, aby formalizovali dohodu o vzdelávaní, vede, spolupráci a výskumných aktivitách:

„*Okrem vzájomných konzultácií medzi odborníkmi oboch strán má za účel aj uľahčenie výskumnej, vývojovej a ďalšej tvorivej činnosti študentov pri vypracovávaní bakalárskych, diplomových a doktorandských prác. Kia Slovakia umožní taktiež bezplatné stáže, prax alebo aj platené štipendiá pre študentov Žilinskej univerzity*.“

### Investície v roku 2023
„*V roku 2023 plánuje Kia Slovakia čo najefektívnejšie využiť svoje výrobné linky produkciou aktuálne vyrábaných modelov Sportage a Ceed, ktoré sú k dispozícii aj v elektrifikovaných verziách – hybrid a plug-in hybrid, ktorých popularita neustále stúpa. Okrem toho aj tento rok plánujeme mnohé investície zamerané na modernizáciu a automatizáciu, či už výroby, alebo aj administratívy. Samozrejmosťou budú aj mnohé podujatia pre zamestnancov a ich rodinných príslušníkov, ktoré majú dlhú tradíciu*,“ uviedol pre redakciu denníka hovorca spoločnosti Kia Slovakia, Tomáš Potoček.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Úplná spokojnosť. Kia našla recept na vynikajúce auto. TEST KIA CEED 1.5 T-GDi DCT GT Line

Recept na dobré auto je vlastne jednoduchý: vynaložiť viac úsilia ako ostatní. Kii sa to celkom darí.

 

Inzercia

Inzercia

Zdroje:  AUTOVINY.SK








Pokračujte na ďalší príspevok »



SERVIS / PORADŇA

Ak predávate jazdené auto, legálne môžete zvýšiť cenu o stovky eur

  • Na trhu sa nachádzajú tisíce a tisíce jazdených áut, každé z nich súťaží o pozornosť potenciálnych kupujúcich.

     Najlepšie preto je, keď sa odlišujú kompletnou servisnou históriou, čo najlepšou technickou kondíciou a čistotou. Niekoľko realistických tipov, ako zvýšiť hodnotu jazdeného auta a na čo dbať, aby sa zbytočne neznižovala.
  • AUTO ROKA SLOVENSKO

    Finále Auto Roka Slovensko sa blíži. Odborná porota už odovzdala svoje hlasy

  • Nová nezávislá súťažná anketa je zastrešená odbornou porotou zloženou z motoristických novinárov, influencerov a odbornej verejnosti.

     V nedeľu, 14. marca prebehli v areáli Slovakia ringu spoločné testovacie jazdy. Väčšina poroty svoje hlasy udelila priamo na mieste, absentujúci členovia budú hlasovať individuálnou formou.  Pokračuje tiež hlasovanie v internetovej ankete Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti.
  • Autopriemysel / Čínske automobilky

    Riaditeľ BMW prekvapil: Čína nie je hrozbou, clá na elektromobily nezvyšujte

  • Európski výrobcovia áut sa obávajú, že by Čína reagovala na európske clá rovnako. Pre BMW je Čína najväčším trhom a ostatné automobilky takisto preferujú zachovanie voľného trhu.

     Zatiaľ čo pre BMW a Mercedes nemusí byť Čína problémom, Stellantis a Renault nové lacné značky ohrozujú. 
  • Prvá jazda

    Prvý test nového VW Tiguan 1.5 eTSI: Je na mieste hovoriť o revolúcii?

  • Každý marketingový špecialista sa hrozí zadania, že má vytvoriť kampaň na produkt „pre každého“. Lenže Tiguan takým produktom je a zdá sa, že výrobca našiel recept na to, ako ho spraviť naozaj dobre.

     Nová generácia je síce podstatne drahšia ako predchodca, ale aj lepšie vybavená už v základnej výbave. Prikladáme aj slovenské ceny.