Práve v predaji: AUTO MOTOR A ŠPORT 1/2023 má v balení hneď 3 časopisy

Peugeot 408, Kia Niro EV, kúrenie v autách, ako vybaviť zošrotovanie auta a množstvo skvelých testov nových áut.
Vydané  Text: 
* **Januárové vydanie auto motor a šport vychádza s 2 ďalšími časopismi v balení: Emobilita a TÉMA, v cene je aj príloha GENTLEMAN.** * **auto motor a šport je dlhodobo najčítanejší motoristický a pánsky časopis na Slovensku.** * **Číslo 1/2023 je v predaji za nezmenenú cenu 3,60 €.** * **[Využite ponuku nášho digitálneho predplatného už od 1,98 € za mesačné predplatné](https://www.autoviny.sk/info/121041/digitalne-predplatne)** Práve prichádza do predaja nové číslo časopisu auto motor a šport na titulke s PEUGEOT 408 a KIA NIRO EV. Zimný motív dopĺňajú pútače na hlavné témy čísla, ktorými sú „Kúrenie v autách: Kde sa najskôr zohrejete“ a „Nebezpečné cesty: V čom tkvie zrada?“. Na niekoľkých stranách sa venujeme aj téme vrakovísk a autovrakom a vo vydaní nájdete dovedna 19 testov vozidiel, vrátane Rolls-Royce Cullinan či BMW M8 Cabrio. Na titulke prílohy EXTRA GENTLEMAN avizujeme rozhovor s hercom Ewanom McGregorom, ktorý je novým ambasádorom značky Volkswagen. ### Vyberáme z obsahu auto motor a šport č. 1/2023 (kompletný obsah vydania je na konci tohto príspevku)
POSLEDNÉ ZBOHOM: Vrakoviská a opustené autá majú svoje nezameniteľné čaro a pozývajú fantáziu, aby dotvorila ich príbehy. Lenže podľa zákona ide o odpad. Nebezpečný odpad, ku ktorému musíme pristupovať vecne, zodpovedne a s patričnými dokladmi.
Krása nevídaná: Štvorstovkový rad bol v Peugeote od roku 2011 voľný. Teraz prichádza nový model 408 – ako odvážne navrhnutý fastback, za ktorým otočíte hlavu. O dostatočnú dynamiku sa postará hybridný pohon
TEST / Kia Niro EV: Pátranie po komplexnom elektromobile sa zdalo ako večná úloha. Až prišla Kia Niro. S veľkosťou, ktorá si rozumie s mestom, no nemá problém ani s medzimestskou premávkou či s diaľničnými presunmi. A popri tom všetkom ide o auto, s ktorým si budete veľmi rýchlo rozumieť.
Test/ Audi RS Q3 Sportback: Prevráti misku s jedlom, vyleje vodu a vykope na dvore jamu. Ale keď treba, iných odstraší oddaným vrčaním a pre jeho úprimný charakter ho nemôžete nemilovať. Niečo podobné zažijete s Audi RS Q3 Sportback.
TEST / BMW M8 Competition Cabrio: Pochopiť superrýchly, superdrahý a superluxusný kabriolet od BMW si vyžaduje trochu viac úsilia. Ale na konci dňa je to možno celkom jednoduché. TEST Ford Grand Tourneo Connect Active: Odvezie toho veľa, vypýta si za to málo a napriek úžitkovému charakteru je s ním príjemný aj ten každodenný život.
Porovnávací test / Porsche 718 Cayman vs. Porsche 911 Turbo 3.3: Výkon 220 kW (300 k) urobilo z Porsche 911 Turbo v roku 1978 hit. Dnes je rovnako silný už aj základný Cayman. Čo sa za túto dobu zmenilo? A čo to znamená, objektívne preložené do porovnávacích testovacích bodov?
Prvá jazda / Mercedes EQS SUV: Prvé SUV od Mercedesu, ktoré bolo už od začiatku koncipované ako elektromobil, nesie názov, ehm, S EQS SUV. Má ponúknuť maximálny luxus a to aj pri hrkotaní mimo spevnených komunikácii. Najvyšší čas overiť to v praxi.
Prvá jazda / BYD Atto 3: V štvrtom štvrťroku 2022 sa začínajú v Európe predávať autá čínskej značky BYD. Ponuku tvoria tri modely: Tang, Han a tu predstavený Atto 3. Má kompaktný elektromobil šancu stať sa hitom?
Reportáž / Kia EV6 GT: Niektoré prezentácie nových modelov si pamätáme pre to auto, iné pre zvolenú destináciu. V tomto prípade sa však oba elementy spojili. Prvú jazdu s výkonnou Kiou EV6 GT sme totiž absolvovali v Nórsku na trase Oslo - Sognefjord.
Špeciálna príloha Volkswagen: Cestopis, technika a poradca pri kúpe.
Ferrari 296 GTS: Teraz, keď sa horúce leto skončilo, Ferrari vás pozýva na jazdu s hybridným kabrioletom 296 GTS s výkonom 830 k. Kam? Samozrejme do Talianska, kde je na jeseň ešte stále teplo.
Rolls-Royce Cullinan Black Badge: Keď sa honosné SUV rebelsky postaví vedľa najkrajšieho horského masívu na svete len preto, aby sme ho mohli zachytiť pri východe slnka, tak to už musí byť niečo výnimočné. Napríklad Rolls-Royce Cullinan Black Badge na Sella Ronda.
KTM X-BOW GT-XR: KTM X-Bow je mŕtve, nech žije KTM X-BOW – prvé uzavreté a jediné pretekárske auto s povolením jazdiť po cestách. Takto sa prezentuje 1 250-kilové KTM GT-XR s 500-koňovým päťvalcovým motorom.
ŠPORT / Formula 1: Záverečné dva víkendy sezóny 2022 Majstrovstiev sveta F1 mali rozhodnúť o viacerých pozíciách v celkovom hodnotení. A bola z toho veľká dráma. WRC: TOYOTA DOMA NEŽIARILA. Tituly už boli rozdané, v japonskom epilógu išlo o prestíž.
### Kompletný obsah auto motor a šport č. 1/2023 (strana, téma) **JAZDY A TESTY** * 20 Peugeot 408 po desiatich rokoch zapĺňa medzeru v štvorstovkovom rade. * 24 MG4 nezaprie svoje spoločné korene s VW, no prináša čosi navyše. * 26 Porsche 911 Turbo a Porsche 718 Cayman v diskusii či je novšie aj lepšie. * 32 Kia Niro si u nás otvára účet novej generácie s elektrickým pohonom. * 36 Audi RS Q3 vám položí otázku či naozaj potrebujete iné výkonné auto. * 40 BMW M8 Cabrio hľadá osobnosť. Ani nie tak vašu ako tú svoju. * 42 Volvo C40 pridalo k športovo tvarovanej karosérii kupé silný elektromotor. * 43 Ford Tourneo Connect vychádza z úžitkového VW, no dokáže toho mnoho. * 44 Renault Kangoo je síce úžitkové auto, no i tak očarí elektrickým pohonom. * 46 Mazda 2 spája benzínový motor s automatickou prevodovkou. Je mestský ideál? **PREDSTAVUJEME** * 18 Toyota vidí svoju budúcnosť v boji s uhlíkom. Pomôže jej elektrifi kácia pohonu. **GENTLEMAN** * 48 Ewan McGregor hral v kultových fi lmoch, no blízko má aj ku kultovým autám. * 52 Ferrari 296 GTS jazdí vďaka špičkovej aerodynamike bez prievanu vo vlasoch. * 56 KTM X-BOW GT-XR prináša na cesty nefalšovaný zážitok z motoršportu. * 62 BMW R 18 Transcontinental vás zoberie na koniec kontinentu so super hudbou. * 70 Rolls-Royce Cullinan dostal tradičné označenie špeciálnych verzií Black Badge. **SERVIS** * 76 SsangYong kúpite za rozumnú cenu, no na palube nájdete aj prémiové prvky. * 80 Najnebezpečnejšie cesty na Slovensku mapujeme a radíme, kedy nejazdiť. * 82 Test kúrenia sme zrealizovali na viacerých druhoch áut. Vieme, ktoré kúri najskôr. * 90 Technika systémov kúrenia odhaľuje, čo sa musí udiať, aby vám bolo teplo. * 92 Mercedes-Benz Trieda C ako jazdené vozidlo? Vieme, na čo si treba dávať pozor. **LIFESTYLE** * 98 Automobilový kvíz preverí vaše vedomosti z mnohých oblastí. * 100 Alfa Romeo 1900 Coupé patrí medzi najkrajšie autá z talianskej školy. **ŠPORT** * 108 Formula 1 celú sezónu dokazovala, že pre úspech musíte použiť aj široké lakte. * 110 Rely WRC uzavrelo kalendár pretekmi v Japonsku, kde si brúsila zuby Toyota. **ŠPECIÁL VW** * 2 VW ID.Aero príde čochvíľa aj na náš trh. Zhrnuli sme, na čo sa môžete tešiť. * 8 VW ID.5 sme zobrali na cestu okolo Slovenska a hľadali sme zážitkové nabíjačky. * 14 Technika v podaní VW prináša viacero prevratných noviniek, ktoré oceníte. * 18 Poradca vás zorientuje pri kúpe elektrického vozidla Volkswagen ID. **RUBRIKY** * 6 Editoriál * 8 Zahrievacie kolo * 112 Tiráž * 114 Pripravujeme








Pokračujte na ďalší príspevok »