Dôležitá správa pre majiteľov značky Lada v súvislosti s konfliktom na Ukrajine! Máme informácie o dostupnosti náhradných dielov:

Pre znepokojených majiteľov máme dobrú správu.
Vydané  Text: 
O nové modely značky Lada sa v posledných rokoch začalo zaujímať množstvo motoristov aj na Slovensku. Môžu za to predovšetkým nové modely Vesta, ktoré sú v ponuke v troch karosárskych verziách ako tradičný sedan, kombi a zvýšený crossover s pohonom predných kolies. Jednoduchá technika, atraktívnejší vzhľad a predovšetkým zaujímavá cena patria k najväčším lákadlám týchto modelov. Záujem pretrváva tiež o model 4×4 (známy aj pod názvom Niva), ktorý patrí k najdostupnejším off-roadom na trhu. Napriek rekordným predajom nových modelov na Slovensku **sa ruský AutoVAZ v roku 2019 rozhodol pozastaviť oficiálny import do krajín Európskej únie.** Dôvodom boli predovšetkým prísnejšie emisné štandardy, ktoré neumožňovali značke Lada pokračovať v činnosti so súčasným modelovým portfóliom a jeho technologickou výbavou. **Mnohí díleri však naďalej pokračujú v individuálnom dovoze vybraných modelov, takže predaj pokračuje v obmedzenom režime ďalej.** Garantovaný je tiež dovoz náhradných dielov, súčasný importér značky LADA na Slovensku – SlovLADA, spol. s r.o. **je zaviazaný poskytovať najbližších 10 rokov podporu servisu, plnenia garancií či zabezpečenie náhradných dielov.** V súvislosti s aktuálnym konfliktom, do ktorého je Ruská federácia priamo zapojená, nás zaujímala dostupnosť náhradných dielov pre majiteľov vozidiel na Slovensku. Znepokojenie spôsobili predovšetkým správy o sankciách, ktoré sa dotkli viacerých odvetví a obchodu s Ruskom. **Oficiálne vyjadrenie dovozcu náhradných dielov preto nepochybne poteší mnohých majiteľov vozidiel na Slovensku.** *„Aktuálna situácia je zlá a momentálne nemáme bližšie informácie. Aktuálne vieme, že dovoz náhradných dielov pre vozidlá Lada nie je obmedzený a diely môžu byť dovážané,“* potvrdil pre autoviny.sk technik spoločnosti SlovLADA. Vyostrujúci sa konflikt na Ukrajine spoločne s ďalšími sankciami však môžu v budúcnosti spôsobiť predĺženie dodacích lehôt, prípadne výpadky niektorých náhradných dielov. **Aj preto by mali majitelia rátať s prípadnými obmedzeniami pri servisovaní alebo opravách vozidiel.**




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Servis

Štatistika porúch ADAC 2024: Ktoré jazdené autá sú najviac a najmenej spoľahlivé? Majú elektromobily menej porúch?

  • Ktorý jednoduchý komponent najčastejšie paralyzuje autá? Štatistika porúch od ADAC je analýza zahŕňajúca 156 modelových radov vozidiel.

     Nová štatistika poruchovosti ADAC ukazuje nielen to, ktoré autá sa v roku 2023 kazili najčastejšie, ale aj to, či sú skutočne elektromobily spoľahlivejšie. 
  • Rozhovor

    Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.