Vodiči v Bratislave pozor! Pripravte sa na výrazné obmedzenia na diaľnici D2

Na diaľnici D2 dôjde vo februári k výrazným obmedzeniam. Tunel Sitina bude uzavretý na 54 hodín.
Vydané  Text: 
### Dôvod uzavretia Národná diaľničná spoločnosť informuje vodičov o veľkej dopravnej operácii v tuneli Sitina. **Predmetom operácie bude výmena centrálneho riadiaceho systému (CRS), ktorý môžeme pokojne nazvať aj ako mozog celého dopravného úseku.** Podstata systému je riadenie všetkých technologických zariadení, čo zabezpečuje efektívne riadenie dopravy, vetrania aj osvetlenia. Systém taktiež dokáže vodičov informovať napríklad o prípadnej prekážke na ceste, nehode, kolóne či pohybe chodcov v tuneli. **Aktuálny CRS je v prevádzke od roku 2007, čiže od otvorenia tunela.** NDS hovorí, že nový systém bude modernejší a flexibilnejší v prípade rozširovania funkcionality.
Zdroj: https://ww-w.ndsas.sk/press/press-narodna-dialnicna-spolocnost-press-spravy/menime-centralny-mozog-tunela-sitina
### Termín servisnej uzávery **Uzávera tunela sa bude konať od 25.2.2022 od 22:00 do 28.2.2022 do 04:00.**
Zdroj: https://ww-w.ndsas.sk/press/press-narodna-dialnicna-spolocnost-press-spravy/menime-centralny-mozog-tunela-sitina
NDS vypracovala plán obchádzkovej trasy pre tranzitnú nákladnú aj osobnú dopravu. **Okrem navrhovanej obchádzky cez Mlynskú dolinu, Patrónku a Lamačskú cestu, NDS odporúča najmä obyvateľom priľahlých oblastí obchádzku cez Botanickú, Karloveskú a Harmincovu.** *“Chceme poprosiť všetkých motoristov, aby v tomto čase zvážili presun v rámci hlavného mesta, v maximálne možnej miere. Všetci spoločne tak prispejeme k odľahčeniu alternatívnych trás. Tunelom Sitina prejde denne zhruba 60-tisíc vozidiel, v rámci víkendových dní je to intenzita v rozsahu 37 až 45-tisíc vozidiel,“* konštatoval Peter Peťko, prevádzkový riaditeľ a člen predstavenstva Národnej diaľničnej spoločnosti.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Servis

Štatistika porúch ADAC 2024: Ktoré jazdené autá sú najviac a najmenej spoľahlivé? Majú elektromobily menej porúch?

  • Ktorý jednoduchý komponent najčastejšie paralyzuje autá? Štatistika porúch od ADAC je analýza zahŕňajúca 156 modelových radov vozidiel.

     Nová štatistika poruchovosti ADAC ukazuje nielen to, ktoré autá sa v roku 2023 kazili najčastejšie, ale aj to, či sú skutočne elektromobily spoľahlivejšie. 
  • Rozhovor

    Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.