Kia oficiálne ukončila výrobu 4. generácie modelu Sportage. Vyrobilo sa jej rekordné množstvo

Slovenská továreň Kia sa rozlúčila so starou verziou modelu Sportage vo veľkom štýle.
Vydané  Text: 
Krátko po zverejnení cien piatej generácie enormne obľúbeného SUV Kia Sportage nastali v továrni v Tepličke nad Váhom zmeny. Tie boli zamerané na odstavenie výroby staršej verzie, ktorá s nami bola už od roku 2015. Štvrtá generácia na Slovensku vyrábaného auta pritom odchádzala vo veľkom štýle. ### Viac ako milión kusov **Prvý januárový týždeň bol zároveň posledným týždňom produkcie dosluhujúcej generácie modelu Sportage. Celkovo sa na Slovensku vyrobilo až 1 161 841 kusov tohto SUV**. Stal sa tak jednoznačne najúspešnejším modelom tamojšej továrne. Počas šiestich rokov produkcie najviac kusov smerovalo do Veľkej Británie, Ruska, Španielska a Talianska. **Posledná vyrobená Kia Sportage 4. generácie zo dňa 5.1.2022 podľa zástupcov automobilky poputuje zákazníkovi do Veľkej Británie**.
Kia Sportage Black Edition
### Viacero edícií so silným dizajnom Ěšsť rokov výroby tohto úspešného modleu prinieslo viacero zaujímavých edícií. Tá posledná, s označením Black Edition ukázala, že ani starší model nemusí za svojou konkurenciou zaostávať. Sportage štvrtej generácie je stále veľmi vyhľadávané auto. Je to najmä kvôli priaznivému pomeru cena/užitočná hodnota. Okrem toho však toto SUV patrí stále k pomerne lákavým autám aj po stránke dizajnu. **Pripomeňme si, že na Slovensku sa vyrába Kia Sportage od svojej druhej generácie od roku 2007**. Do roku 2010 bolo v tejto továrni vyrobených až 100 tisíc modelov Sportage druhej generácie. Následne na trh prišla tretia generácia, ktorej zišlo z výrobných liniek na Slovensku takmer 800 tisíc kusov. Najnovšia generácia tohto SUV má teda pred sebou pomerne náročnú úlohu a my jej už teraz držíme palce.

Pozrite sa, ako funguje Kia Sportage na diaľkové ovládanie | Video

Ešte predtým, ako zverejníme test Kia Sportage Hybrid GT-Line, vám predvedieme, ako funguje parkovanie na diaľku, RSPA.




Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »



Servis

Štatistika porúch ADAC 2024: Ktoré jazdené autá sú najviac a najmenej spoľahlivé? Majú elektromobily menej porúch?

  • Ktorý jednoduchý komponent najčastejšie paralyzuje autá? Štatistika porúch od ADAC je analýza zahŕňajúca 156 modelových radov vozidiel.

     Nová štatistika poruchovosti ADAC ukazuje nielen to, ktoré autá sa v roku 2023 kazili najčastejšie, ale aj to, či sú skutočne elektromobily spoľahlivejšie. 
  • Rozhovor

    Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.