Koniec Hamiltona v F1? Viaceré indície tomu napovedajú

Hamilton je nepochybne legendou F1. Zatiaľ čo fanúšikovia majú jeho návrat na štartovací rošt v sezóne 2022 za istý, experti to vidia inak…
Vydané  Text: 
Nová sezóna Formula 1 síce príde až v marci, avšak viaceré detaily už poznáme teraz. Či ide o zloženie tímov, niektoré technické pravidlá alebo dokonca nové nariadenia, Formula 1 už viac-menej poodhalila pre sezónu 2022 všetko. Teda okrem toho divácky atraktívneho – finálneho dizajnu monopostov. Napriek tomu je tu jedna záležitosť, ktorá nedáva fanúšikom **Mercedes-AMG Petronas** spávať. ### Čo je s Hamiltonom? Ide o situáciu ohľadom sedemnásobného matjstra sveta **Lewisa Hamiltona**. Ten prišiel o rekordný ôsmy titul v poslednom kole posledného preteku v Abú Zábí, kedy po pomerne kontroverzných rozhodnutiach využil situáciu **Max Verstappen** na Red Bulle. Od vtedy sa po Hamiltonovi akoby zľahla zem. Okrem jeho čestného vyhlásenia za rytiera sme o ňom už takmer mesiac prakticky nič nepočuli.
Záverečný súboj Maxa Verstappena s Lewisom Hamiltonom
Aj keď Mercedes-AMG Petronas pred pár týždňami oficiálne potvrdil Hamiltonovu účasť v nasledujúcej sezóne, viaceré zdroje si myslia opak. [Napríklad podľa bývalého šéfa Formula 1, Bernieho Ecclestonea](https://www.mirror.co.uk/sport/formula-1/lewis-hamilton-retirement-bernie-ecclestone-25780517), **je prakticky isté, že Hamilton sa už v budúcej sezóne na štart nepostaví**. ### Odíde v tom najlepšom Hamilton sa okrem iného doteraz nevyjadril k situácii, ktorá nastala v poslednom preteku sezóny. Ecclestone dokonca tvrdí, že po komunikácii s Hamiltonovým otcom okamžite pocítil, že sa o budúcnosti Lewisa nič nové nedozvie. Napriek tomu však vyjadril svoj názor. Ten hovorí, že **Hamilton chce odísť v tom najlepšom** a chce sa začať venovať svojmu najväčšiemu snu, **podnikaniu vo svete módy**. Ecclestone ďalej tvrdí, že prípadný **návrat Hamiltona pre sezónu 2022** môže znamenať aj jeho prehru. Nové pravidlá a monoposty spoločne s príchodom mladého a dravého [Georga Russella](https://www.formula1.com/en/drivers/george-russell.html) môžu prispieť k odsunutiu Lawisa na druhé miesto v tímovej hierarchii. A legenda, akou Hamilton nepochybne je, určite nechce skončiť kariéru ako tímová dvojka.
### Odrezal sa od sveta Dôvodom Hamiltonovej neúčasti na viacerých oficialitách a taktiež jeho zmeny na sociálnych sieťach môže byť aj skutočnosť, že si jednoducho potrebuje oddýchnuť od sveta a vecí, ktoré sa stali. Mercedes-AMG Petronas už musel prehltnúť horku pilulku, ktorou stratil možosť bojovať o titul na súde. FIA totiž tím, ktorý sa voči nej ohradí súdnym procesom, automaticky odstráni zo všetkých súťaží pod jej záštitou.
Max Verstappen a Lewis Hamilton
Mercedes-AMG Petronas však počas Veľkej ceny Abú Zábí mohol siahnuť aj po iných riešeniach. Experti tvrdia, že mohlo dôjsť k odstaveniu monopostu Valteriho Bottasa na dráhe, čím by sa minimálne predĺžil Safety Car a celý závod by bol ukončený s výhodou pre Hamiltona. Pri odstavení Bottasovho monopostu by však mohli nabehnúť červené vlajky, ktoré by nechali dvoch hlavných ašpirantov na titul si to rozdať v posledných kolách na najčerstvejších pneumatikách. Avšak, ako sa hovorí, **po vojne je každý generál**. Preto je čas hodiť spory a náreky za hlavu a sústrediť sa na sezónu 2022. A v nej majú Hamilton a Mercedes-AMG Petronas určite čo povedať!




Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »



Rozhovor

Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.
  • LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

    Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox.