Akú značku áut naozaj chcú Slováci? Najrýchlejšie rastúcou je Kia, jej predaje u nás vzrástli o 32 percent!

Kia sa stáva čoraz častejšie voľbou Slovákov pri kúpe nového auta.
Vydané  Text: 
Často informujeme o tom, ako sa automobilke Kia darí na medzinárodných trhoch. Napríklad [augustové predaje poukázali na silu modelu Sportage](https://www.autoviny.sk/reportaze/122795/najpredavanejsia-je-odchadzajuca-kia-sportage-znacka-v-auguste-predala-vyse-32-tisic-kusov-aj-napriek-prichodu-novej-generacie) a celkový globálny rast automobilky o 1,1 percenta. To, čo sa zdá byť na prvý pohľad málo, je v skutočnosti zásadný skok vpred – najmä s ohľadom na aktuálnu situáciu na medzinárodných trhoch s novými automobilmi. Najnovšie čísla platné pre Slovensko sú ale podstatne pôsobivejšie. Trh s predajom nových automobilov u nás vzrástol o 25,2 7,4 percenta (v porovnaní s prvými ôsmimi mesiacmi 2020), no predaje značky Kia až o 32,4 percenta. Juhokórejská automobilak tak prekonala trhový priemer a momentálne jej patrí štvrtá trhová pozícia s trhovým podielom 9,2 percenta. Tieto čísla robia z Kie najrýchlejšie rastúcu značku nových automobilov na Slovensku počas tohto roka.

NOVÁ KIA CEED: Čo sa zmenilo, kedy sa začne vyrábať na Slovensku a za koľko?

Facelift tretej generácie Kie Ceed priniesol nielen estetické, ale aj funkčné vylepšenia, dokonca sa modernizovala aj ponuka motorizácií.

Prikladáme oficiálnu správu Kia Sales Slovakia: * **Údaje ZAP potvrdzujú, že Kia je na Slovensku najrýchlejšie rastúca značka za prvých 8 mesiacov roku 2021 spomedzi top 10 najpredávanejších značiek osobných automobilov na Slovensku** * **Predaje značky Kia vzrástli o 32,4 %, kým trh vzrástol o 7,4** * **Trhový podiel 9,2 % a stabilná 4. najpredávanejšia značka** Podľa oficiálnych údajov, ktoré zverejnilo Združenie automobilového priemyslu (ZAP), dosiahla Kia na Slovensku za prvých 8 mesiacov roku 2021 trhový podiel 9,2 %. Trh osobných automobilov na Slovensku vzrástol celkovo o 7,4 % v porovnaní s prvými ôsmimi mesiacmi roku 2020, kedy pre pandémiu COVID-19 boli zatvorené showroomy na celom území. Nárast značky Kia v rovnakom období predstavoval 32,4 %, pričom od začiatku roka sa podarilo predať 4 866 kusov osobných vozidiel v porovnaní s 3 676 kusmi v prvých ôsmych mesiacoch minulého roka. Tieto predajné čísla a percentuálny nárast profilujú značku Kia ako najrýchlejšie rastúcu značku spomedzi top 10 najpredávanejších značiek na Slovensku, ktoré predávajú osobné vozidlá. K rastu predaja prispel najmä model Ceed s predajom 1 751 kusov, ktorého predaje sa zvýšili medziročne o 21 %, nasledoval ďalší model zo slovenskej produkcie, obľúbená Kia Sportage, z ktorej sa predalo 1 101 kusov vozidiel, čo predstavuje medziročný nárast 47 %. Trojicu najobľúbenejších modelov uzatvára kompaktný model Rio, ktorý si zakúpilo 659 zákazníkov a neuveriteľný medziročný nárast až 61 % zaznamenal zástupca B-SUV segmentu, model Stonic. **Marián Hoffer, generálny riaditeľ Kia Sales Slovakia**, pri tejto príležitosti uviedol: „*Som rád, že zákazníci zachovali značke Kia priazeň a že v čase, keď sa automobilový sektor začína zotavovať z pandémie môžeme poskytnúť našim zákazníkom širokú paletu modelov bez dlhej čakacej lehoty. Od transformácie značky, ktorou sme prešli začiatkom roka sme zaznamenali najrýchlejší nárast predaja. To svedčí o sile a pripravenosti novej značky Kia uspokojiť potreby svojich zákazníkov. S výhľadom na záver roka predpokladám, že vďaka uvedeniu elektromobilu EV6, modernizovanej rade Ceed a celkom novej generácii SUV, Kia Sportage, značka Kia ešte viac upevní svoju pozíciu na Slovensku*.“

Kia zverejnila podrobnosti o tom, ako sa používa jej EV6: 528 km na jedno nabitie a 80% za 18 minút

Plne elektrické vozidlo Kia EV6 sľubuje majiteľom zážitok z vlastníctva, pretože predstavuje elektromobil, ktorý je ideálnou alternatívou každodennej mobility.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Rozhovor

Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.
  • LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

    Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox.