Volkswagen odhalil elektrické SUV ID.4. Má dojazd 520 km a vzadu uložený motor

Novinka má vzadu uložený motor, čo je symbolický návrat k ikonickému VW Beetle.
Vydané  Text: 
Značka Volkswagen oficiálne predstavila svoj ďalší kľúčový model, elektromobil ID.4. Nadväzuje na hatchback ID.3, ponúka veľký vnútorný priestor, karosárske vyhotovenie SUV, vyspelú palubnú techniku a konektivitu a výlučne elektrický pohon. Vozidlá teraz Volkswagen uvedie do predaja ako edíciu First Edition (1st Edition), ktorá bude k dispozícii v dvoch konfiguráciách – 1ST a 1ST Max. Táto limitovaná edícia bude ponúkať 27-tisíc exemplárov a po ich vypredaní značka pristúpi k štandardnému modelu predaja. Akumulátor má kapacitu 82 kWh (77 kWh netto), hmotnosť 493 kilogramov, maximálny nabíjací výkon až 125 kW a umožňuje automobilu dosahovať reálny dojazd do 520 kilometrov. Za pol hodinu nabíjania tak vozidlo prejde ďalších 320 kilometrov. Zaujímavosťou je uloženie motora vzadu a pohon zadnej viacprvkovej nápravy. Neskôr bude v predaji výkonnejšia konfigurácia s pohonom všetkých kolie (v USA to bude ID.4 AWD Pro). Slovenské ceny nemáme k dispozícii, ale napríklad v Holandsku cenník štartuje na úrovni 49 950 eur s DPH. [GALLERY id=30968] [CAR id=17081]




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!