OFICIÁLNE: Volkswagen Passat dostane nástupcu! Budú sa diať veľké veci

Po viac ako roku interných debát získala deviata generácia Passatu definitívne zelenú! Nad budúcou generáciou totiž viselo viacero otáznikov, nakoniec však tento populárny model dostane minimálne ešte jednu generáciu. **Pôvodne sa špekulovalo nad ukončením výroby tohto modelu,** keďže štýlový Arteon ťaží z veľkej popularity a čoskoro by mala automobilka predstaviť aj elektrickú alternatívu klasickej limuzíny v štýle ID… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Po viac ako roku interných debát získala deviata generácia Passatu definitívne zelenú! Nad budúcou generáciou totiž viselo viacero otáznikov, nakoniec však tento populárny model dostane minimálne ešte jednu generáciu. **Pôvodne sa špekulovalo nad ukončením výroby tohto modelu,** keďže štýlový Arteon ťaží z veľkej popularity a čoskoro by mala automobilka predstaviť aj elektrickú alternatívu klasickej limuzíny v štýle ID Vizzion. V príbuznom segmente tak bude mať Volkswagen tri samostatné modely. Nová generácia Volkswagenu Passat sa tak bude musieť natoľko odlíšiť od Arteonu a pripravovaného elektromobilu Vizzion, aby zaujala špecifickú skupinu zákazníkov. Po technickej ani vizuálnej stránke však výrazné zmeny neočakávame. **Podľa súčasných informácií bude novinka postavená na rovnakej MQB platforme ako Škoda Superb.** Samozrejmosťou má byť aj pohon všetkých štyroch kolies pre silnejšie motorizácie a naďalej zostanú v ponuke spaľovacie aj vznetové agregáty, avšak v elektrifikovanej forme. Na výber tak budú mild-hybridné, plug-in hybridné a dokonca čisto elektrické verzie. **Keďže pozíciu manekýna už zastáva Arteon, nový Passat bude ešte viac orientovaný na priestor a variabilitu.** Podľa všetkého pôjde o mimoriadne komfortné vozidlo pre rodiny, alebo taxislužby. Jednoznačnou prioritou má byť prepravná kapacita. Zatiaľ nejde o potvrdenú informáciu, no verziu sedan v ponuke údajne nahradí praktickejší liftback. Samozrejmosťou zostáva kombi či zvýšená verzia Alltrack. Príchod novej generácie s označením B9 je naplánovaný už na rok 2023. **VIDEOTESTY AMŠ**




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!