Nový Hyundai Santa Fe príde na jeseň. Toto už o ňom vieme.

Lákanie na prvé fotky novinky sa už v automobilom svete stalo módou. Okrem zaujímavej prednej masky automobilka odhalila aj niektoré technické informácie.
Vydané  Text: 
Podľa očakávania bude najluxusnejší Hyundai vybavený tým najlepším, čo má automobilka aktuálne k dispozícii. Predná maska dostala nielen moderný dizajn ale aj modernú svetelnú LED techniku. Dôraz na kombináciu špičkovej techniky a kvality možno očakávať aj v kabíne. Nová podlahová platforma, na ktorej je nové Santa Fe postavené, sa má prejaviť v priestorovej ponuke aj pohodlí počas cestovania na krátke aj veľmi dlhé trasy. Toto všetko však k tejto triede automobilov patrí, na čo však fanúšikovia značky čakali boli informácie o ponuke pod prednou kapotou. ### A tu sa podľa očakávania odohrala veľká revolúcia. Bude hybrid aj plug-in hybrid. Vzhľadom na charakter auta možno očakávať, že sa Hyundai s dieselovým motorom zatiaľ nerozlúči. Aj v jeho prípade platí, že to nebude čistý spaľovák, ale mild-hybrid. Sekundovať mu podľa očakávania bude čoraz vyhľadávanejšia technika. Po prvý raz teda Santa Fe bude k dispozícii aj s hybridným a plug-in hybridným pohonom. Žiaľ, nič viac nám Hyundai o pripravovanej technike neprezradilo. Použije osvedčenú kombináciu benzínového štvorvalca o objemom 1,6 litra, elektromotora a dvojspojkového automatu? Hoci o prvkoch komfortu ako aj prvkoch aktívnej a pasívnej bezpečnosti tlačová správa nič nehovorí, očakávať možno to najlepšie, čo koncern aktuálne ponúka. Napríklad multikolízny brzdový systém aktívne spolupracujúci so sústavou airbagov, inteligentný tempomat, či praktický asistent pre jazdu v kolóne. Na ostatné informácie si ešte musíme počkať. **Nové Santa Fe dorazí do európskych predajní v priebehu posledného štvrťroka 2020**. Viac informácií zverejní Hyundai v nasledujúcich týždňoch.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Slovensko

Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.
  • Dopravná poradňa

    Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.