VIDEO: Šialené! V Top Geare skákali bungee jumping s autom

Akokoľvek adrenalínovo môže bungee jumping vyzerať, ide o jeden z najbezpečnejších extrémnych športov na svete. K smrteľným nehodám dochádza len občas.
Vydané  Text: 
Vedeli ste, že bungee jumping má svoje korene v **starovekej legende?** Žena sa údajne rozhodla utiecť pred zlým manželom, o nohu si priviazala lian a keď sa muž priblížil, rozhodla sa skočiť hlavou dole. Muž skočil za ňou, avšak prežila iba žena, ktorú liany priviazané o nohu zachránili. Rituál Bungee Jumpingu vieme nájsť do dnešných dní u domorodcov na ostrove *Pentecost*, zúčastňovať sa ho môžu paradoxne len muži. ##### Nevynechajte tiež videá z našej produkcie O laťku vyššie sa rozhodli posunúť skok voľným pádom producenti **v britskej relácií Top Gear.** Cieľ bol jasný: Dosiahne vozidlo Rover Metro väčšiu rýchlosť ako jedno z najrýchlejších áut Ariel Atom?Len pre zaujímavosť, z nuly na stovku vystrelí za 2,7 sekúnd! Avšak, **na strane tvorcov Top Gearu bola tentokrát gravitácia.** ### Ako prebiehalo natáčanie si môžete pozrieť vo videu:








Pokračujte na ďalší príspevok »



Dopravná poradňa

Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.