Najobľúbenejšia značka áut na Slovensku? Posaďte sa, takéto výsledky ankety BEST CARS 2020 ste asi nečakali

Na prvých priečkach bolo síce tesno, ale toto sú definitívne výsledky ankety BEST CARS 2020 od magazínu auto motor a šport.
Vydané  Text: 
Ktorá značka áut je najobľúbenejšia? Odpoveď na túto otázku sa líši od motoristu k motoristovi, pretože každý odpovedá na základe vlastných skúseností a domnienok. Keď na tieto otázky odpovedia tisíce motoristov, môžeme si vytvoriť lepšiu predstavu o tom, ako to obľúbenosťou áut a značiek vyzerá v skutočnosti. Anketa Best Cars, ktorú už roky realizujú odborné motoristické magazíny auto motor a šport v rôznych krajinách sveta, dáva odpovede na hneď niekoľko otázok ohľadne spoľahlivosti, sympatií k značkám áut, kvality spracovania či cenovej výhodnosti v pomere k hodnote vozidiel. ### Kto odpovedal? Tradičná anketa magazínu auto motor a šport v kombinácii s internetovým portálom www.autoviny.sk oslovila 3 608 záujemcov, z nich bolo 85% mužov a 15% žien. Podľa vlastných odpovedí títo respondenti ročne najazdia priemerne 23 500 kilometrov a až 35,9% z nich si v nasledujúcich dvoch rokoch plánuje kúpiť auto. Zaujímalo nás, koľko z nich chce nové a koľko jazdené – výsledky sú zaujímavé. 58% respondentov tvrdí, že plánujú kúpiť nové auto, 36% jazdenku a 6% ešte nie je rozhodnutých. **INFO**: Pripomíname, že metodika vyhodnocovania výsledkov umožňuje, aby súčet všetkých priečok presahoval 100%. Nejedná sa o chybu. Respondenti mali možnosť vyberať viac možností, resp. ich zoraďovať podľa obľúbenosti. Výsledky potom vyhodnocuje nemecká centrála. ### 20 najobľúbenejších značiek áut na Slovensku podľa ankety BEST CARS 2020 Pre mnohých môže byť prekvapením, že sa na prvom mieste objavila nemecká značka BMW, hoci z hľadiska predajov u nás dominujú značky ako Škoda, Hyundai či Volkswagen. Výsledky ankety akoby poukazovali na to, že hoci sa niekto vozí v rodinnom kombi, v skutočnosti túži po bavoráku. Je ale potrebné podotknúť, že rozdiel medzi BMW a Škodou bol iba 1,3 percentuálneho bodu a iba o niečo viac medzi Škodou a Mercedes-Benzom. Nemilým prekvapením pre nás bolo, že sa v uvedenom zozname TOP20 najobľúbenejších automobiliek neobjavil francúzsky Citroën. 1. **BMW** 2. **Škoda** 3. **Mercedes-Benz** 4. Audi 5. Volkswagen 6. Mazda 7. Volvo 8. Porsche 9. Toyota 10. KIA 11. Hyundai 12. Ford 13. Alfa Romeo 14. Opel 15. Subaru 16. Peugeot 17. Lexus 18. Suzuki 19. Land Rover 20. Jaguar

Slováci hlasovali o najlepších autách! Takto dopadla anketa BEST CARS 2020!

Každý rok netrpezlivo očakávame výsledky ankety Best Cars, lebo presne tá ukazuje, ktoré autá zaujali našich čitateľov najviac. Svoju silu ukazujú najmä novinky, no máme tu aj stálice. Ako hlasovanie dopadlo tento rok?




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »