Elektrická Dacia odhalená. Stane sa najdostupnejším elektromobilom v Európe?

Dacia už dlhšie sľubuje dostupnú elektrickú revolúciu. Naplní model Spring, ktorý svetu ukázala zatiaľ ako štúdiu, jej plány?
Vydané  Text: 
Dacia Spring electric showcar je v súlade s víziou Skupiny Renault poskytovať cenovo dostupnú a udržateľnú mobilitu pre všetkých, rešpektujúc hodnoty a filozofiu značky Dacia. Predstavuje 100 % elektrický, 4-miestny mestský automobil, ktorý ponúka jednoduchý prístup k ľahšej a efektívnejšej mobilite s mestským autom s 5 dverami, ktorý kombinuje jednoduchosť, spoľahlivosť a dostupnosť. Na technické údaje je automobilka zatiaľ skúpa, jediné, čo pri príležitosti predstavenia štúdie prezradila, je dojazd. Podľa predbežných údajov majiteľ s plne nabitým akumulátorom dokáže absolvovať približne 200 kilometrov (WLTP).
**Štýl pre každého** Dacia Spring electric showcar predstavuje nové trendy. Pastelové sivé telo je vylepšené matným detailami žiarivej oranžovej farby, lemovaním pozdĺž oblúkov kolies, strešných líšt a spodným panelom dverí, mimoriadne zvýšenou svetlou výškou a ochrannými lištami zabudovanými do predných a zadných nárazníkov. Špeciálnu pozornosť konštruktéri venovali svetlám. Podľa zverejnených obrázkov je jasné, že hoci má byť Dacia Spring na cenu orientovaným autom, dostane reflektory osadené LED technikou. Reflektory sú rozdelené do dvoch úrovní: vodorovná čiara v hornej časti a 4 grafické prvky integrované do štítu. LED techniku samozrejme dostali aj zadné skupinové svetlá so zaujímavou grafikou.
**Veľká neznáma** Hoci je prvá elektrická Dacia mimoriadne sledovanou a očakávanou novinkou, na podrobnejšie technické údaje a vzhľad interiéru si ešte musíme počkať. Ako však poznáme značku, jej priority a hlavne schopnosť detailne chápať potreby a očakávania reálnych zákazníkov, má novinka veľký potenciál stať sa hviezdou. Veríme, že s blížiacim sa uvedením na trh, ktorý je naplánovaný na budúci rok, budú informácie o Dacii Spring pribúdať.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Dopravná poradňa

Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.