Páči sa vám nový VW Polo sedan? Je krásny, no budete za ním musieť vycestovať do Ruska

Malé sedany sú stále atraktívne a Polo v tomto vyhotovení patrí medzi tie najpútavejšie.
Vydané  Text: 
Volkswagen Polo vo vyhotovení **hatchback** patrí medzi **najzaujímavejšie automobily na našom trhu**. Má dobrú cenu, výbornú bezpečnosť, krásny moderný vzhľad, praktický interiér a pôsobivú palubnú techniku. Vo verzii sedan (hoci sa v skutočnosti jedná o liftback) sa však u nás nepredáva, táto verzia je vyhradená pre iné trhy, napríklad Rusko. Pre Slováka sa jedná o zdanlivo nepodstatnú správu, ale na druhej strane je dobré vedieť, že v zahraničí existuje aj takýto karosársky variant. Ruská pobočka Volkswagenu zverejnila prvé správy o novom modeli Polo sedan už začiatkom februára a teraz vyšli aj fotografie, ktoré odhaľujú celý exteriér i interiér vozidla, vrátane batožinového priestoru.
Ruskí motoristickí novinári, ale aj fanúšikovia značky verili, že novinka bude prevtelením [latinskoamerického sedanu Virtus](https://www.autoviny.sk/novinky/118873/volkswagen-polo-sedan-vyzera-fantasticky-ma-vsak-jeden-vazny-problem) postaveného na platforme MQB A0. Napokon sa výrobca rozhodol pre cenovo dostupnejšiu platformu PQ25, čo znamená, že novinka je postavená na transformovanej Škode Rapid, uvádza ruský magazín [Kolesa.ru](https://www.kolesa.ru/news/liftbek-vw-polo-dlya-rossii-bolshe-i-bogache-ukhodyashchego-sedana-dorozhnyy-prosvet-tozhe-vyros). Zdá sa, že prechod na MQB sa považoval za príliš drahý a cenová dostupnosť Polo sedan má byť kľúčovou. Nový **VW Polo sedan pre ruský trh** má rozmery 4 483×1 706×1 484 mm a rázvor 2 602 mm. Ponúkané motory budú 1,6 MPI s max. výkonom 90 a 110 koní a 1,4 TSI s max. výkonom 125 koní. Agregáty budú konfigurovateľné s manuálnou i automatickou prevodovkou. Zaujímavosťou je jedna z ponúkaných úrovní výbavy – **volá sa Rešpekt**. Ruské nové Polo má vo všetkých verziách LED svetlomety a hmlové svetlomety sú po novom integrované do hlavných svetlometov. Vo vyššom stupni výbavy sa noví majitelia budú môcť tešiť z vynikajúcej konektivity, ale napríklad aj plne **digitálneho prístrojového panela s krásnou decentnou grafikou**. Novinka je už nositeľom nového loga značky Volkswagen a prichádza tiež s moderným vysoko estetickým interiérom. Rovnako ako predtým sa nové Polo bude vyrábať v závode spoločnosti Volkswagen Group Rus v meste Kaluga. Ceny zatiaľ neboli oznámené, ale aktuálny Polo sedan sa na miestnom trhu predáva vo výbave Trendline od 781 900 rubľov, teda v prepočte asi 10 960 eur.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox. 
  • Slovensko

    Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.
  • Dopravná poradňa

    Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.