Dokonalý spolujazdec

Očakávať od autorádia, aby iba hralo, je už zbytočná skromnosť. Pokiaľ to vaše nedokáže nič viac, je načase poobzerať sa po novom.
Vydané  Text: 
Lepšieho spoločníka na cesty, než je autorádio, nenájdete. Hovorí to, čo chcete počuť a ak nie, tak preladíte. Môžete sa s ním rozprávať a ono neodvráva, nemá zlú náladu, nenúti vás zastaviť, len čo miniete odpočívadlo. Na dlhej jazde vás zabaví a je pomocníkom proti mikrospánku. Možno vám to stačí, ale prečo by ste od autorádia nemohli chcieť viac? Napríklad si na ňom pustiť dobrý film alebo poprezerať fotky z mobilu. Ak uvažujete nad novým autorádiom, zamerajte sa na modernejšie verzie. Vyššiu cenu vykompenzuje jednoduché ovládanie, prvotriedny zvuk a množstvo ďalších výhod, ktoré oceníte najmä pri dlhších cestách alebo cestách s deťmi. Obavy z nekompatibilnosti vyrieši redukčný rámček a adaptéry. Do pozornosti dávame autorádio [SENCOR SCT 9411 BMR](https://www.sencor.sk/autoradio-s-bluetooth/sct-9411bmr-1). Poskytuje dokonalý komfort ovládania s plne motorizovaným ovládaním 7´´ dotykového výsuvného TFT farebného LCD displeja so širokouhlým obrazom a rozlíšením 800 x 400. Monitor sa automaticky vyklápa a sklápa a vy si ho môžete nastaviť tak, aby ste naň dobre videli. Okrem tradičného počúvania rádia a telefonovania cez Bluetooth vám autorádio umožní počúvať hudbu z MP3, WMA, OGG Vorbis, FLAC, APE, AAC, AC3, DTS, PCM, RA. Ekvalizér premení vaše auto na koncertnú sálu, rockové alebo popové pódium či jazzový bar. Výšky a basy nastavíte tak, aby vám „pasovali do uší“, zdokonaliť podľa vlastnej chute môžete aj vyváženie a prelínanie. Ale bola by škoda mať taký displej len na ovládanie. Podpora video formátov MKV, AVI, MOV/MP4, ASF, FLV, RMVB, MPG/VOB, WMV, 3GP, DAT a obrázkov JPEG, GIF, BMP, PNG, TIFF dáva celkom slušné možnosti pozrieť si cez pauzičku na benzínke film alebo zabaviť unudené decká. Aj fotky z mobilu sa prezerajú lepšie vo väčších rozmeroch. No a keďže máme radi pohodlie, [SENCOR SCT 9411 BMR](https://www.sencor.sk/autoradio-s-bluetooth/sct-9411bmr-1) má aj diaľkové ovládanie. Disponuje aj takými možnosťami ako vstup na pripojenie zadnej kamery, nastaviteľná farba podsvietenia, predný a zadný konektor RCA, výstup subwoofera, ISO konektor. Jednoducho má všetko, čo od dobrého autorádia potrebujete a k tomu ešte aj čosi navyše, aby bol z neho vynikajúci spoločník na cesty autom.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Slovensko

Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.
  • Dopravná poradňa

    Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.