V Ženeve sa ukáže nový Hyundai i30. Máme prvé informácie

Na blížiaci sa autosalón v Ženeve Hyundai prinesie nielen novú generáciu modelu i20. Výstavnú premiéru tu absolvuje aj nová generácia modelu i30.
Vydané  Text: 
Prvé oficiálne informácie naznačujú, že populárny kompaktný model i30 výrazne pridá v emóciách. Kompletne nová bude predná maska, reflektory osadené LED technikou aj predný nárazník. Hoci je na obrázku pravdepodobne verzia N Line, nový dizajn prednej masky dostanú aj klasické verzie. Podobný posun v prísune emócií možno očakávať aj v zadných partiách auta či už v prípade zmeny grafiky zadných skupinových svetiel alebo tvaru nárazníka
Automobilka je podľa očakávania na ďalšie informácie zatiaľ skúpa, očakáva však možno nové materiály v kabíne ako aj použitie nového multimediálneho systému. Prekvapením by nebolo, ak by automobilka v rámci novej generácie modelového radu do ponuky športovej edície N zaradila aj verziu kombi. Veľkou neznámou zatiaľ zostávajú zmeny pod prednou kapotou. Keďže je Hyundai v oblasti zavádzania ekologických alternatív pohonu veľmi aktívny neprekvapilo by, ak by do modelového radu nasadil plug-in hybridnú techniku, ktorá medzičasom do ponuky zaradil sesterský model Kia Ceed. Bude to z pohľadu nasadenia nových technológií všetko? Asi nie, lebo vo svojich regáloch má automobilka ešte klasickú hybridnú techniku a tiež nový mild hybrid. Na ďalšie informácie o novej technike pod prednou kapotou je však automobilka zatiaľ skúpa. Necháva si ich až na výstavnú premiéru, ktorá sa bude konať na autosalóne v Ženeve.








Pokračujte na ďalší príspevok »