Vyhnal autá zo svojej ulice. Neuveríte ako!

Google je obrovská firma, ktorá zamestnáva špičkových programátorov. A napriek tomu mu jeden nenápadný pán prišiel cez rozum. Je šokujúce a mrazivé súčasne ako jednoducho sa mu to podarilo.
Vydané  Text: 
Existuje niekto, kto nepoužíva mapy Google? V meste, kde Simon Weckert vysúšal svoj nápad, služby tejto aplikácie zjavne používajú takmer všetci vodiči. Čo sa stalo? Simon zo svojej ulice vyhnať autá. Nevedno, či vedel ako funguje systém alebo nie. Do detského vozíka naložil 99 aktívnych mobilných telefónov a prechádzal sa po ceste. Výsledok? Na ceste nebolo takmer žiadne auto. Ako je to možné? Veľkým množstvom mobilných telefónov na jednom mieste, ktoré sa po ceste pohybovali veľmi pomaly, spôsobil takpovediac virtuálnu zápchu. A systém zareagoval tak, že cestu vyhodnotil ako upchanú a navigovanie automobilov presmeroval na iné cesty. Prvá reakcia po pozretí videa je asi zábavná. Vzápätí vás ale možno napadne ako málo stačí na to, aby triviálne jednoduchým spôsobom možno oklamať prácu tisícov programátorov.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Dopravná poradňa

Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.