Škoda prezradila viac o svojom ďalšom SUV, Kamiq GT osloví najdôležitejší trh

Nové SUV od značky Škoda sa už začalo rysovať a nejedná sa o dielo graficky zdatného fanúšika značky. Tentokrát nám prvý vizuál nového Kamiq GT poslala priamo Škoda.
Vydané  Text: 

*Fotogaléria: predstavenie konceptu Škoda Vision GT, ktorý sa nápadne podobá na skice Kamiqu GT* Má robustný vzhľad vychádzajúci z čínskeho modelu Kamiq a zadné partie pripomínajúce SUV-kupé. Nový model značky Škoda zamieri na jej najvýznamnejší trh, Čínu, preto sa premiéra novinky bude konať 4. novembra 2019 v Tchien-ťine. Skutočnosť, že sa nová Škoda Kamiq GT zameriava na ďaleký východ by však nemala byť pre Slovákov frustrujúca. Je totiž možné, že sa v dohľadnej dobe predsa len objaví aj na európskom trhu, ako to napokon bolo s modelom Kamiq. Je pravda, že príchodom do Európy prešiel významnou transformáciou, ale v konečnom dôsledku sa dnes etabluje na slovenských cestách.
Pre porovnanie: Škoda Kamiq GT pre Čínu a Škoda Vision GT koncept. Všimnite si tvary predných svetlometov a ozdobnú lištu v tvare písmena L za C-stĺpikom © 2019 ŠKODA AUTO a tumblr
Predné partie Kamiqu GT sa od konvenčného čínskeho Kamiqu líšia hneď na prvý pohľad vďaka odlišným tvarom svetlometov. V GT-čku nadobudli o niečo jednoduchší dizajn, ktorý vzdialene pripomína napríklad Superb alebo Scalu. Zaujímavé sú tiež zadné partie, ktoré nápadne pripomínajú SEAT Arona. Po technickej stránke by však nemali mať veľa spoločného. Čínsky Kamiq je podstatne odlišný od nášho európskeho a stojí aj na inej platforme: namiesto modernej stavebnice MQB využíva starší podvozok PQ25.
Škoda Kamiq GT pre Čínu (oficiálna skica, 2019) © 2019 ŠKODA AUTO
Kamiq GT je v porovnaní s východiskovým čínskym modelom dlhší o 19 milimetrov a dosahuje tak celkovú dĺžku 4 409 mm. Pod prednou kapotou podľa dostupných informácií bude pracovať 1,5-litrový benzínový motor s turbom alebo 1,2-litrový agregát s max. výkonom 85 kW (116 k) a max. krútiacim momentom 175 Nm. Očakávame, že Škoda Kamiq GT bude vo svojej finálnej podobe dôslednejšie kopírovať črty koncepčného vozidla Vision GT, ktoré Škoda predstavila tento rok v júni. Fotografie Vision GT si môžete prezrieť vo fotogalérii vyššie, prípadne si o modeli prečítať viac v samostatných článkoch, ktoré sme publikovali v minulosti:

Unikli fotky Škody Kamiq GT, „vyvolení“ si ju kúpia už tento rok

Spomínate si na Škodu Kodiaq GT? Populárne SUV od značky Škoda dostalo nové karosárske vyhotovenie v štýle SUV-kupé a vydalo sa na boj s konkurenciou na čínskom trhu. Na Európu si však mladoboleslavská automobilka netrúfla. Teraz zažívame také malé déjà vu s modelom Škoda Kamiq GT. V porovnaní s východiskovým modelom predávaným v Európe sa však zásadným spôsobom líši... Prečítať celé




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



SERVIS / PORADŇA

Ak predávate jazdené auto, legálne môžete zvýšiť cenu o stovky eur

  • Na trhu sa nachádzajú tisíce a tisíce jazdených áut, každé z nich súťaží o pozornosť potenciálnych kupujúcich.

     Najlepšie preto je, keď sa odlišujú kompletnou servisnou históriou, čo najlepšou technickou kondíciou a čistotou. Niekoľko realistických tipov, ako zvýšiť hodnotu jazdeného auta a na čo dbať, aby sa zbytočne neznižovala.
  • AUTO ROKA SLOVENSKO

    Finále Auto Roka Slovensko sa blíži. Odborná porota už odovzdala svoje hlasy

  • Nová nezávislá súťažná anketa je zastrešená odbornou porotou zloženou z motoristických novinárov, influencerov a odbornej verejnosti.

     V nedeľu, 14. marca prebehli v areáli Slovakia ringu spoločné testovacie jazdy. Väčšina poroty svoje hlasy udelila priamo na mieste, absentujúci členovia budú hlasovať individuálnou formou.  Pokračuje tiež hlasovanie v internetovej ankete Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti.
  • Autopriemysel / Čínske automobilky

    Riaditeľ BMW prekvapil: Čína nie je hrozbou, clá na elektromobily nezvyšujte

  • Európski výrobcovia áut sa obávajú, že by Čína reagovala na európske clá rovnako. Pre BMW je Čína najväčším trhom a ostatné automobilky takisto preferujú zachovanie voľného trhu.

     Zatiaľ čo pre BMW a Mercedes nemusí byť Čína problémom, Stellantis a Renault nové lacné značky ohrozujú. 
  • Prvá jazda

    Prvý test nového VW Tiguan 1.5 eTSI: Je na mieste hovoriť o revolúcii?

  • Každý marketingový špecialista sa hrozí zadania, že má vytvoriť kampaň na produkt „pre každého“. Lenže Tiguan takým produktom je a zdá sa, že výrobca našiel recept na to, ako ho spraviť naozaj dobre.

     Nová generácia je síce podstatne drahšia ako predchodca, ale aj lepšie vybavená už v základnej výbave. Prikladáme aj slovenské ceny.