Nie, Volkswagen nemení logo. Prečo ale potom používa jeho dve verzie?

Nové logo Volkswagenu malo byť návratom k minulosti, lenže v skutočnosti je to celé inak.
Vydané  Text: 
Mnohé spoločnosti sa v dnešnej pretechnologizovanej dobe vracajú k minimalizmu a zjednodušovaniu. Rovnaký prístup zvolil aj Volkswagen, ktorý sa v prípade zjednodušenia svojho loga vracia k štyridsiatym rokom dvadsiateho storočia. Vizuál tohto loga je teda určitým návratom k jednoduchosti, obsahuje iba základné prvky a súčasnú trojdimenzionálnu podoba redukuje na dvojrozmernú. Cieľom plochého loga je, aby bolo lepšie rozpoznateľné v digitálnych médiách. Toto ploché logo však výrobca používa už pomerne dlho a posledné správy o výmene loga ako takého je z veľkej časti nepravdivé. Volkswagen iba používa obe varianty loga v závislosti od toho, kde sa práve objavuje. Novinkou bude aj zvukové logo, ktoré nahradí predošlý slogan. Hlas by mal byť ženský. Rovnakú metódu plánuje automobilka zaviesť aj pri ďalších grafických znakoch ako napríklad piktogramoch, typografii a layoute. ### Ako teda staronové logo vyzerá? Súčasné logo dostalo svoju podobu v roku 2000, kedy sa stalo trojdimenzionálnym. Logo sa nesie v čierno-bielej farbe s vnemovo lákavým minimalistickým dizajnom. Vytvorili ho priamo dizajnéri z Volkswagenu a novým vizuálom údajne automobilka plánovala odštartovať novú éru s názvom **Nový Volkswagen**. Jej základným pilierom má byť elektrifikácia modelov a pretláčanie elektrického modelového radu s názvom I.D. Práve ten bude nositeľom loga, ktoré sa nesie v duchu minimalizmu. Namiesto kovového odlesku napríklad svieti.
Okrem svietiaceho loga ale môžeme očakávať aj jeho pestré farebné variácie, ako pre magazín [cardekho](https://www.cardekho.com/india-car-news/volkswagen-vento-facelift-launched-24267.htm) povedal Jochen Sengpiehl, popredný predstaviteľ Volkswagenu. ### Nový Volkswagen Nový koncept značky by mal priniesť silu, sviežosť a pozitívne emócie, doplnené atraktívnym dizajnom. Podľa člena Brand Board Managementu, ktorý je zodpovedný za predaj, marketing a after sale, Jürgena Stackmanna, je omladenie vizáže značky logickým dôsledkom celkového preorientovania sa značky a zmeny jej stratégie.
Túto stratégiu spoločnosť prezentovala už na jeseň v roku 2015 a odhalenie nového preferovaného loga, ktoré by sa malo uskutočniť 12. septembra 2019 na Medzinárodnej automobilovej výstave IAA vo Frankfurte nad Mohanom, by malo byť jej začiatkom. Jednoduchšie logo bude tiež odhalené na výškovej budove jednej z firemných centrál vo Wolfsburgu. Očakávame však, že konvenčné modely Volkswagenu, od Pola po Touareg, budú niesť tradičné 3D logo s kovovým povrchom.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.