Mercedesu sa mimoriadne darí, minulý mesiac bol najlepším v celej histórii

Najlepšie sa predávali kompaktné modely, ale najväčší nárast záujmu zaznamenala limuzína Triedy S.
Vydané  Text: 
Mercedes-Benz A180d sedan v teste auto motor a šport (foto: Erik Stríž)
Mercedes-Benz predal v júli po celom svete 188 857 vozidiel, čo znamená najlepší júlový výsledok v histórii a zároveň medziročný nárast o 12,7 %. Mercedes-Benz odštartoval tretí štvrťrok novým predajným rekordom platným pre mesiac júl. Aktuálna modelová obmena vo vysoko objemovom segmente kompaktných vozidiel priniesla pozitívny vplyv na predaj. Okrem toho sa **výrazne zvýšil predaj modelu Mercedes-Benz Triedy S** (+17,7 %), **Mercedes-Benz Triedy E** sedan a kombi (+11,1 %) a **Mercedes-Benz Triedy C** sedan a kombi (+10,4 %). V júli sa podarilo dosiahnuť dvojciferný nárast **vo všetkých regiónoch** a na všetkých dôležitých trhoch. Počas prvých siedmich mesiacov tohto roka sa značke Mercedes-Benz podarilo obhájiť trhové prvenstvo v prémiovom segmente na trhoch ako Nemecko, Spojené kráľovstvo, Francúzsko, Belgicko, Švajčiarsko, Portugalsko, Švédsko, Dánsko, Japonsko, Južná Kórea a Kanada. V Európe sa predalo 73 633 vozidiel (+12,3 %), pričom nárast zaznamenali takmer všetky európske trhy. Nový rekord pre júl sa s počtom 82 039 vozidiel (+11,6 %) podarilo dosiahnuť aj v ázijsko-pacifickom regióne, pričom **predaj v Číne stúpol o 13 % na 59 435 vozidiel**. Na severoamerickom kontinente zaznamenala značka s trojcípou hviezdou 29 241 vozidiel, čo znamená medziročný nárast o 17,5 %. Z pohľadu modelov sa s 55 000 predanými kusmi darilo kompaktným vozidlám (+29,7 %). Po celom svete sa predalo približne 5 800 kusov modelu Mercedes-Benz Triedy S (+17,7 %).




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Servis

Štatistika porúch ADAC 2024: Ktoré jazdené autá sú najviac a najmenej spoľahlivé? Majú elektromobily menej porúch?

  • Ktorý jednoduchý komponent najčastejšie paralyzuje autá? Štatistika porúch od ADAC je analýza zahŕňajúca 156 modelových radov vozidiel.

     Nová štatistika poruchovosti ADAC ukazuje nielen to, ktoré autá sa v roku 2023 kazili najčastejšie, ale aj to, či sú skutočne elektromobily spoľahlivejšie. 
  • Rozhovor

    Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.