Volkswagen spustil predpredaj Passatu: poznáme ceny, motory a verzie

Základná verzia sa po novom volá jednoducho Passat. Vo vrcholovej verzii ponúkne aj elektrifikovaný pohon.
Vydané  Text: 
Nový Passat vo verzii sedan, resp. limuzína
Volkswagen na Slovensku oficiálne spúšťa predpredaj nového Pasatu. Elegantné a technologické nabité kombi a sedan má vysoké ambície, pretože sa jedná o historicky najpredávanejší model automobilu strednej triedy na svete. Dovedna sa ho predalo už 30 miliónov kusov. Inováciami neprešiel iba samotný automobil, ale aj názvy verzií. Základom bude po novom jednoducho „Passat“, o stupeň lepšia výbava bude **Passat Business** a špičková verzia ponesie názov **Passat Elegance**. Business i Elegance bude možné získať tiež s dizajnovým balíčkom R-Line a v predaji bude tiež terénna verzia Alltrack. Samostatným vyhotovením nového Passatu je GTE, teda elektrifikovaný plug-in hybrid s max. elektrickým dojazdom 55 km, resp. 70 km podľa metodiky NEDC. Tento káblom nabíjateľný hybrid bude k dispozícii aj ako sedan, aj ako kombi (Variant).
Volkswagen Passat Variant
### Motory a ceny Na začiatku predpredaja sú na výber štyri motory, dva benzínové TSI a dva naftové TDI. Od augusta bude dostupný základný benzínový motor 1.5 TSI14 s výkonom 110 kW (150 k) Benzínové motory 2.0 TSI dosahujú max. výkony 140 kW (190 k) a 200 kW (272 k). Naftové motory na začiatku predaja sú 2.0 TDI s max. výkonom 140 kW (190 k) a 176 kW (240 k). Všetky spĺňajú emisnú normu Euro 6d-TEMP a sú vybavené filtrom pevných častíc. Pre Passat Alltrack sú určené benzínový motor 2.0 TSI s max. výkonom 200 kW (272 k) a dva motory 2.0 TDI s max. výkonmi 140 kW (190 k)a 176 kW (240 k). Pri všetkých motoroch má Passat Alltrack štandardne 7-stupňovú dvopjspojkovú prevodovku DSG.
Volkswagen Passat Alltrack s pohonom všetkých kolies 4MOTION a max. výkonom 200 kW (272 k)
Passat GTE s pohonom plug-in hybrid ponúkne maximálny systémový výkon 160 kW (218 k). Najlacnejším modelom radu Passat je limuzína/sedan s motorom 1.5 TSI a výkonom 110 kW (150 k), ktorá má so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou v základnej výbave na Slovensku cenu od 22.660 eur, rovnako motorizované a vybavené kombi Variant má cenu od 24.370 eur.
### Základná a rozšírená výbava Rozšírené sériové vybavenie všetkých verzií obsahuje LED svetlomety vpredu i vzadu, systém infotainmentu s integrovanou SIM kartou a online službami „We Connect“. Ďalej nový Passat ponúkne systém monitorovania premávky pred vozidlom „Front Assist“ s funkciou núdzového brzdenia „City Brake“ a rozoznávaním chodcov „Pedestrian Recognition“ a asistenčný systém na zachovávanie jazdného pruhu „Lane Assist“. Pri niektorých motoroch a verziách vybavenia má nový Passat sériovo aj ďalšie technológie, ako **radarový adaptívny tempomat** „ACC“, **adaptívne tlmiče** pruženia „DCC“, **adaptívne reflektory** „IQ.LIGHT – LED Matrix“ alebo nový asistenčný systém „Travel Assist“. Ako prvý model značky Volkswagen na svete môže Passat so systémom „Travel Assist“ **jazdiť čiastočne automatizovane až do rýchlosti 210 km/h**.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox. 
  • Slovensko

    Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.
  • Dopravná poradňa

    Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.