Škoda Vision GT je nové nádherné SUV s kompaktnými rozmermi

Esúvečka sú stále krajšie a krajšie!
Vydané  Text: 
Značka Škoda nečakane predstavila koncept úplne nového malého esúvečka s názvom Vision GT. Rozmermi by sa novinka dala porovnať k nášmu Kamiqu, prípadne by proporciami zapadla medzi Kamiq a Karoq, na rozdiel od nich má však výrazne atraktívnejší zovňajšok. Automobil v štádiu konceptu využíva dizajnové princípy známe z modelov Scala a ostatných konceptov radu Vision, čo znamená hranaté línie, ostro rezané predné svetlomety, dynamický profil a jednoznačne identifikovateľný svetelný podpis tvorený LED pásmi.
Nové SUV od značky Škoda zatiaľ nie je určené pre európsky trh, predstavené bolo na autosalóne v Šen-čene a mieri práve na domáci čínsky trh. Ten je pre Škodu strategický, pretože práve tu nachádza významné odbytisko svojich vozidiel. Nedávno sme písali tom, že čínska pobočka Škody vyrába autá špeciálne pre čínsky trh, čo je možné vďaka jeho aktuálnej kúpnej sile a obrovskému počtu potencionálnych zákazníkov. Tak sme sa dočkali prvej verzie crossovera Kamiq, ktorý sa však neskôr dostal aj do Európy – hoci v trocha inej podobe a s odlišnými rozmermi. Aj miestny Karoq má iné proporcie, v porovnaní s naším je o niekoľko čísel väčší. To je typický znak európskych vozidiel prispôsobených pre čínsky trh, rázvor a celkovú dĺžku tu naťahuje aj Mercedes-Benz.
Radi by sme dúfali, že sa Škoda Vision GT vo svojej produkčnej verzii predvedie aj v Európe. Nechajme sa prekvapiť.

Toto je nová Škoda Superb oficiálne! Aj ako hybrid iV!

Káblom dobíjateľný hybrid, luxusné kombi a športovo vyladený Sportline. Úplne nový Superb sa predviedol hneď v niekoľkých verziách!




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »