Ako sa merala rýchlosť áut za komunistov? Pozrite si jedinečné video. Dnes by ste policajtov vysmiali.

Praktiky žandárov pred polstoročím boli zásadne odlišné od tých súčasných. Nezodpovední vodiči prekračujúci maximálnu povolenú rýchlosť boli sledovaní spôsobom, kvôli ktorému by dnes nebolo možné udeliť pokutu ani náhodou.
Vydané  Text: 
Keď ste v roku 1957 jazdili po meste príliš rýchlo, policajt na motorke sa na vás zavesil a chvíľu s vami jazdu zdieľal. Z vlastného tachometra odčítal rýchlosť, ktorú považoval za vašu a následne prostredníctvom vysielačky kontaktoval svojho kolegu, ktorý vás zastavil, aby rozhodol o výške pokuty. V súčasnosti majú policajti povinnosť dokázať vám prostredníctvom videa alebo fotografie, že ste prekročili maximálnu povolenú rýchlosť a tiež majú povinnosť nahrať vás na video pri platbe pokuty.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Servis

Štatistika porúch ADAC 2024: Ktoré jazdené autá sú najviac a najmenej spoľahlivé? Majú elektromobily menej porúch?

  • Ktorý jednoduchý komponent najčastejšie paralyzuje autá? Štatistika porúch od ADAC je analýza zahŕňajúca 156 modelových radov vozidiel.

     Nová štatistika poruchovosti ADAC ukazuje nielen to, ktoré autá sa v roku 2023 kazili najčastejšie, ale aj to, či sú skutočne elektromobily spoľahlivejšie. 
  • Rozhovor

    Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.