Volkswagen oslavuje, vyrobil už 30 miliónov Passatov. Pozrite sa na unikátne zábery z výroby prvej generácie.

3. apríla 2019 výrobné pásy závodu Emden opustil Volkswagen Passat s jubilejným výrobným číslom 30 000 000. Je to strieborné kombi s plug-in hybridným pohonom.
Vydané  Text: 
Volkswagen Passat je európska legenda, etalón svojej triedy. Vyrába sa už od roku 1973 a zaraďuje sa k dvojici ďalších najúspešnejších modelov od nemeckého výrobcu: Golf a Beetle. Ikonický chrobák vznikol v počte 21,5 miliónov kusov, Golf prekonal hranicu 35 miliónov a toto číslo ďalej nezastaviteľne stúpa. Passat s poradovým číslom 30 000 000 je jedným z prvých vyrobených kusov v modernizovanom dizajne. Má striebornú karosériu vo vyhotovení kombi a o jeho pohon sa stará plug-in hybridná sústava, teda sa jedná o Passat GTE. Keď v roku 1973 zišiel z výrobnej linky prvý Passat, v histórii značky sa jednalo o významnú udalosť. Novinka nahradila model VW 1600 Type 3 a vtedy zrejme málokto tipoval, že sa nový projekt dožije takmer polstoročnice. Dnes vieme, že hranicu 50 rokov prekoná, hoci záujem o vozidlo v posledných rokoch mierne klesol. Dôvody na stratu zákazníkov sú rôzne, časť je možné pripísať afére Dieselgate, svoju časť viny nesú aj crossovery a SUV-čka. Nemožno však poprieť skutočnosť, že Passat je pre európsky i celosvetový trh významný model automobilu. Jubilejný kus Passatu GTE bude určený na predvádzacie účely, konkrétne sa dostane do rúk motoristickým novinárom, ktorí o ňom budú písať články. Je teda veľmi pravdepodobné, že sa dostane aj do rúk našich kolegov z nemeckého auto motor und sport.








Pokračujte na ďalší príspevok »



LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox. 
  • Slovensko

    Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.