Detailný pohľad na nové BMW radu 7: toto je pastva pre oči

Naživo zo Ženevy: Nové BMW radu 7 sa previedlo s úžasným 12-valcom a tiež v hybridnej verzii 745e.
Vydané  Text: 
Nech stojíte v rade kritikov alebo priaznivcov faceliftu nového radu 7, v každom prípade musíte uznať, že verzia po facelifte je nádherným kusom auta. Vyše pätmetrová limuzína sa v stánku BMW na ženevskom autosalóne odprezentovala vo verziách M 760Li xDrive s motorom V12, 750Li a 745e. K dispozícii bude aj predĺžený variant plug-in hybridu s názvom 745Le.
Rozdiel medzi verziami 745e a 745Le spočíva v dĺžke vozidla: variant s názvom L reprezentuje anglický výraz „long“, teda „dlhý“, písmeno e značí prítomnosť asistenčného elektrického motora. Predĺžená verzia má rozmery 5 260×1 902×1 479 mm a rázvor kolies dosahuje 3 210 mm.
Vďaka tomu BMW 745e zrýchľuje z nuly na 100 km/h už za 5,2 sekundy, verzia 745Le xDrive už za 5,1 sekundy a dosahuje kombinovanú spotrebu benzínu iba 2,6 až 2,3 l/100 km! Ak berieme do úvahy hmotnosť vozidla 2 110 kg, znie to skoro neuveriteľne. Prevodovka je, samozrejme, 8-stupňová automatická. Na nabíjacej stanici s výkonom 3,7 kW (16A / 230V) potrvá nabíjanie 4,4 hodiny, pričom priemerná energetická spotreba v elektrickom režime dosahuje 15.1-15.4 kWh. BMW 745Le sa dá nabíjať pomocou kábla, ale aj počas jazdy princípom rekuperácie energie pri spomaľovaní a brzdení.
Príchod novej sedmičky po facelifte do predajní je naplánovaný na apríl tohto roka.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Servis

Štatistika porúch ADAC 2024: Ktoré jazdené autá sú najviac a najmenej spoľahlivé? Majú elektromobily menej porúch?

  • Ktorý jednoduchý komponent najčastejšie paralyzuje autá? Štatistika porúch od ADAC je analýza zahŕňajúca 156 modelových radov vozidiel.

     Nová štatistika poruchovosti ADAC ukazuje nielen to, ktoré autá sa v roku 2023 kazili najčastejšie, ale aj to, či sú skutočne elektromobily spoľahlivejšie. 
  • Rozhovor

    Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.