Volkswagen T-Roc vo verzii R nebude iba dizajnovým lákadlom, ale skutočným športovým SUV

Žiadny trojvalec či permanentne zapnuté ESC. T-Roc R má byť pravým športovým SUV s pôsobivými parametrami.
Vydané  Text: 
Značka Volkswagen na autosalóne v Ženeve predvedie okrem nového európskeho Passatu aj koncept športového SUV T-Roc R. Jedná sa o automobil vychádzajúci z konvenčného modelového radu T-Roc. Donedávna najmenšie SUV od Volkswagenu (teraz je ním T-Cross) prešlo zásadnou modernizáciou, pričom pod kapotou mu pracuje 4-valcový benzínový motor 2.0 TSI s maximálnym výkonom 221 kW (300 k) a maximálnym krútiacim momentom 400 Nm. Konfigurácia T-Roc R počíta so štandardne inštalovanou 7-stupňovou automatickou prevodovkou DSG a pohonom všetkých štyroch kolies 4MOTION. Kombinácia uvedenej techniky umožňuje Volkswagenu T-Roc R dosahovať maximálnu rýchlosť 250 km/h (elektronicky obmedzenú) a zrýchlenie z 0 na 100 km/h už za 4,9 sekundy. Pôsobivé čísla, nemyslíte?
Okrem toho má T-Roc R mierne znížený podvozok pre odlišné nastavenie tlmičov v porovnaní s „civilnou“ verziou, riadenie je progresívne a 17-palcový brzdový systém preberá od Volkswagenu Golf R Performance. Automobil štandardne stojí na 18-palcových diskoch, k dispozícii budú aj 19-palcové v čiernej matnej úprave Pretoria Dark Graphitte.
Spoločne s funkčnými inováciami zapracovanými so záujmom dosahovania rýdzejšieho športového charakteru sa T-Roc R predstaví s početnými estetickými doplnkami v interiéri aj exteriéri, ktoré by mali ešte viac zdôrazniť výkonnejšie naladenie vozidla.
Model T-Roc je pre Volkswagen úspešným projektom. Od jeho uvedenia na trh v novembri 2017 sa vyrobilo 200-tisíc kusov malého SUV-čka a nevyzerá to tak, že by mala popularita tohto modelu klesnúť. SUV trend je stále aktuálny a stále sa predpovedá, že tento segment bude naďalej rásť.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »