Toto je interiér nového Subaru Outback! A poznáme aj ďalšie detaily:

Japonci chcú vyrábať prémiovejšie vozidlá.
Vydané  Text: 
V Spojených štátoch predstavilo Subaru nové Legacy, **z ktorého doteraz vychádzala aj praktickejšia verzia Outback.** Aj keď sa spomínaný sedan v Európe takmer určite predávať nebude, s najväčšou pravdepodobnosťou **bude zdieľať väčšinu technických a dizajnových prvkov s pripravovaným Outbackom.** Práve ten na Slovensku patrí k najpopulárnejším modelom značky, no mnohí fanúšikovia mu vyčítajú jednoduchší interiér a pomerne slabé atmosférické motorizácie.
Legacy reaguje na tieto pripomienky a predstavuje úplne nový interiér s kvalitnejšími materiálmi a moderným vzhľadom. Aj keď si vozidlo naďalej zachováva istý vizuálny odkaz predchodcu, nemožno Japoncom uprieť snahu o zlepšenie v niektorých kľúčových oblastiach. **Novinkou je napríklad veľký 11,6-palcový displej infotainmentu podobný tomu, aký poznáme z vozidiel Tesla.** Portrétovej orientácii displeja sa musela prispôsobiť aj najnovšia verzia operačného systému Starlink s vylepšenou grafikou. Mnohí ocenia zachovanie niektorých fyzických tlačidiel ovládania teploty či hlasitosti. Sedadlá majú byť po novom vyhrievané aj ventilované, pričom vrcholné verzie môžu disponovať koženým poťahom Nappa. **Fanúšikov kvaitnej hudby nepochybne poteší nový 576 W audiosystém od renomovaného výrobcu harman/kardon s dvanástimi reproduktormi.**
Novinky pribudli aj v oblasti bezpečnosti. K dobre známemu systému EyeSight sa pripája funkcia DriverFocus, ktorej úlohou bude upozorňovať vodiča v prípade, keď nevenuje plnú pozornosť riadeniu vozidla. **Zaujímavé sú tiež palubné wifi funkcie, núdzové volanie alebo kontrola vozidla cez aplikáciu.** Pod kapotou sedanu sa budú nachádzať primárne benzínové motorizácie, najsilenšia verzia dostala aj turbodúchadlo. Úplne nový 2,4-litorvý agregát dosahuje vďaka preplňovaniu výkon až 260 koní, pričom kombinovaný bude výhradne s CVT prevodovkou Lineartronic.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.