Autá po havárii môžu vybuchnúť, toto je jeden z dôkazov

VIDEO – Stačí, aby došlo k mechanickému poškodeniu nádrže s palivom, prípadne so stlačeným plynom, eventuálne sa môže vznietiť prevážaný náklad. Horiace autá nie sú úplne bežnou vecou, ale nie sú ani výnimočné.
Vydané  Text: 
Pred dvomi týždňami (22.1.2019) došlo po čelnej kolízii medzi džípom a nákladným automobilom k explózii. Vodič džípu pravdepodobne obiehal auto idúce pred ním a čelne narazil do protiidúceho nákladného vozidla. Incident sa stal v americkom meste Dublin v štáte New Hampshire. 18-ročný vodič džípu utrpel otras mozgu a popáleniny 2. a 3. stupňa. Mal veľké šťastie, pretože vodiči ďalších vozidiel, ktorí išli hneď za ním, napriek šoku zachovali duchaprítomnosť a mladíka z horiacich plameňov vytiahli. Mladík práve vďaka svojim záchrancov túto hrozivo vyzerajúcu nehodu prežil a postupne sa zotavuje. Vodič nákladného vozidla utrpel ľahšie zranenia.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Dopravná poradňa

Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.