Škoda mala elektromobily už v roku 1944, pozrite si unikátne video

Automobilka myslela aj na šikovnú výmenu batérií a ich lacnejšie nabíjanie
Vydané  Text: 
Elektromobil značky Škoda v roku 1944
Elektromobila dnes údajne stojí na prahu zlatého veku, avšak je potrebné pripomínať si, že automobily s elektrickým pohonom tu boli už pred viac ako sto rokmi. Napríklad taká automobilka Baker Motor Vehicle Company predávala elektromobil Baker Electrics už v období takzvanej „Brass Era“ (1896-1915)! Tieto vozidlá jazdili maximálnou rýchlosťou okolo 40 km/h a vyzerali skôr ako bričky bez konského postroja. Pri vzniku automobilu ako takého sa dokonca odborníci aj verejnosť domnievali, že práve elektrický pohon bude pre osobnú dopravu kľúčový. Potom ale prišiel vynález spaľovacieho motora s dlhým dojazdom a krátkou dobou tankovania a elektrický pohon dokonale prekonal. Dnes sa otvorene hovorí o tom, že spaľovacie motory musia byť nahradené elektrickými z ekologických dôvodov. Prémiové značky sa začali v elektrifikácii orientovať pomerne rýchlo, teraz nastáva čas aj pre ľudové značky, napríklad SEAT či Škoda.
**Automobilka Škoda ale mala elektromobily už v minulost – dokonca už v roku 1944!** Internetom sa dnes šíri video, na ktorom je zachytený dobový automobil s veľkým nápisom ELEKTROMOBIL, ktorý mal dokonca dobíjateľné alkalicko-oceľové batérie! Tie sa podľa slov redaktora nabíjali v noci lacnejším nočným prúdom. Batérie s olovom a kyselinou sa jednoducho vymenili celé za plne nabitý set. Vynález sa nakoniec veľmi neujal, o čom svedčí súčasná ponuka automobilky Škoda a tiež portfólio ostatných značiek. Ako bolo ale napísané v úvode, stojíme na prahu zlatej éry elektromobility…
Elektromobil značky Škoda v roku 1944




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »