Toto ukáže Škoda na autosalóne v Paríži 2018

Tento rok sa oplatí navštíviť stánok značky Škoda, ponúkne hneď niekoľko zaujímavých premiér a noviniek.
Vydané  Text: 
Škoda Kodiaq RS 2018
### V čase, keď sa verejne špekuluje o význame a zmysle konvenčných autosalónových výstav a niektoré významné značky nepotvrdili svoju účasť na výstave v Paríži, niektoré automobilky ponúknu peknú porciu noviniek. Tohtoročný Paríž bude všeobecne bohatý na zaujímavé premiéry a medzi značky, ktoré ponúknu viac ako iba jednu, patrí aj mladoboleslavská Škoda. O jednotlivých vozidlách Škoda, ktoré zažijú premiéru na autosalóne v Paríži 2018, sme už písali niekoľkokrát. ## Škoda Kodiaq RS V prvom rade sa tešíme a nedočkavo čakáme na **Škoda Kodiaq RS**, športovú úpravu populárneho SUV. Doteraz automobilka zverejňovala prevažne detaily exteriéru a naznačila dizajn digitálnej prístrojovej dosky, celkový pohľad na Kodiaq RS nám ale stále ostáva utajený.

AKTUALIZOVANÉ: Škoda ukázala ďalšie detaily Kodiaqu RS a úplne nové logo RS

Kodiaq RS bude pre slovenského a českého fanúšika automobilizmu nepochybne jedným z hlavných lákadiel tohtoročného parížskeho autosalónu.


## Škoda Vision RS Očakávame tiež jeden z najväčších pútačov tohtoročnej parížskej jesene – **Škoda Vision RS**. Zhmotnená štúdia výrazne estetického, športového kompaktného modelu od Škody naznačuje dizajn, ktorým sa bude automobilka uberať v nasledovných rokoch. Vízia je to skutočne zaujímavá a ohlas na túto tému nám dokazuje, že ľudia majú o novinky z dielne Škody záujem.

Automobilka odhalila prvé skice nového kompaktu Vision RS!

Úplne nový model od Škody bude niesť črty novej Fabie a charakter Rapidu Spaceback, výrobca ho nazýva Vision RS. Je toto nová Škoda Favorit?


## Škoda Karoq Sportline Automobilka Škoda ďalej predvedie nové modelové variácie kompaktného SUV-čka Karoq. Pripraviť sa môžeme na športovo ladený **Karoq Sportline** s pohonom predných a všetkých kolies, s dvomi benzínovými TSI a dvomi naftovými motormi TDI s výkonom 110 kW (150 k) alebo 140 kW (190 k). Najsilnejší variant bude dvojlitrový benzín TSI.
Škoda Karoq Sportline 2018

## Škoda Karoq Scout Popri verzii Karoq Sportline automobilka predvedie aj terénny **Karoq Scout** . O pohon tejto verzie sa postarajú dva naftové motory s výkonom 110 kW (150 k) a 140 kW (190 k) a benzínový motor 1,5 TSI s výkonom 110 kW (150 k).

Škoda Karoq dostala výbavu Scout, ponúkne pohon predných i všetkých kolies

Scout rozšíri súčasnú ponuku výbavy Active a Style, imidž terénneho SUV Karoq dosiahne oplastovaním hrán podvozka a paketom pre zlé cesty.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

## Škoda Octavia G-TEC 2018 Iba pred niekoľkými dňami sme sa dozvedeli aj o modernizovanej **Škoda Octavia G-TEC**, teda verzii na CNG. Nová plynová Octavia má dlhší dojazd, väčšiu nádrž na CNG (17,7 kg) a menšiu benzínovú nádrž (11,8 litra). 1,5-litrový motor spaľujúci stlačený zemný plyn aj benzín dosahuje maximálny výkon priaznivých 96 kW (130 k).
Škoda Octavia G-TEC s predĺženým dojazdom na CNG, 2018




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.