Mitsubishi, Renault a Nissan sa spojili s Google, vytvoria novú generáciu palubného počítača

Umelá inteligencia od Google prenikne aj do vozidiel Mitsubishi, Renault a Nissan.
Vydané  Text: 
Aliancia Renault, Nissan a Mitsubishi podpísala so spoločnosťou Google partnerstvo na budúcich dodávkach softvéru pre svoj infotainment. Značky sa rozhodli, že na centrálnych displejoch v ich autách sa bude objavovať operačný systém Android, ktorý je dnes najpoužívanejším na svete. Tento status získal systém od Google vďaka tomu, že je bezplatný a využívajú ho miliardy lacných telefónov a tabletov z Ázie. Prostredie tejto verzie Androidu sa ale bude líšiť od tej, ktorá sa nachádza v bežných tabletoch, bude navrhnutá špeciálne pre použitie v automobiloch. Takzvaný Android Auto využíva väčšie písma, rozmernejšie virtuálne tlačidlá a jednoduchý prispôsobiteľný layout.
Systém Android Auto ako infotainment v automobile
Zaujímavosťou je, že Android bude v autách kombinovaný s cloudovým rozhraním Aliancie (Alliance Intelligent Cloud) a umožní tak vzdialenú diagnostiku vozidiel. Zo štandardných funkcií systému si automobily značiek Renault, Nissan a Mitsubishi osvoja napríklad navigáciu Google Maps, obchod s aplikáciami Google Play a vodič bude môcť ovládať funkcie prostredníctvom hlasového pomocníka Google Assistant. Aliancia vo svojej tlačovej správe uvádza, že hoci budú všetky tri jej značky pracovať s rovnakým základom infotainmentu, budú mať vlastné používateľské nadstavby, ktorými sa budú môcť od seba odlíšiť aspoň z pohľadu používateľa. Malo by ísť o jeden z najinteligentnejších infotainment systémov na trhu. Systém bude kompatibilný so zariadeniami od Apple, konektivita bude pritom jednou z kľúčových funkcií systému, ktorý sa bude objavovať v automobiloch Aliancie.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Rozhovor

Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.
  • LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

    Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox.