Mníchovská firma dala na Ducati Monster 1200R pravé zlato. Ako dlho vydrží?

Vybavili by ste svoje auto alebo motorku doplnkami z pravého zlata? Nie je to vylepšenie pre každého, mníchovské štúdio Diamond Atelier sa podobným tuningom živí.
Vydané  Text: 
Mníchovská spoločnosť Diamond Atelier nie je tak známa ako napríklad Brabus, Hamann, či ABT Sportsline, ale svojich priaznivcov nepochybne má. Jej série upravených motocyklov sa tešia popularite a dobrým predajom, vďaka ktorým vie spoločnosť upravovať stále nové a nové série motoriek.
Diamond Atelier upravuje a ďalej predáva predovšetkým motocykle značky BMW, ale v jej ponuke nájdeme aj Suzuki DR650 či Ducati Scrambler Sixty2. Jedným z tých zaujímavejších projektov je Ducati Monster 1200R, ktorá okrem iných doplnkov vytvorených pomocou 3D tlače obsiahla aj akcenty z pravého 24-karátového zlata.
Obsah zlata na motorke Ducati nie je vôbec minimálny. Zlaté sú niektoré viditeľné rámy, detaily a hrany sú zvýraznené maľovanými čiarami tiež zo zlata. Skrátka, tuningové štúdio disponuje schopnosťou Midasovho dotyku a predvádza to prakticky. Celkom by nás zaujímalo, ako dlho tieto pozlátené detaily vydržia a aký vplyv na ne bude mať počasie. Pevne veríme, že človek, ktorý si takúto motorku kúpi, bude môcť predvádzať jej zlaté akcenty aj po rokoch. Viac fotografií od Diamond Atelier nájdete v galérii pod článkom:




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.