Mníchovská firma dala na Ducati Monster 1200R pravé zlato. Ako dlho vydrží?

Vybavili by ste svoje auto alebo motorku doplnkami z pravého zlata? Nie je to vylepšenie pre každého, mníchovské štúdio Diamond Atelier sa podobným tuningom živí.
Vydané  Text: 
Mníchovská spoločnosť Diamond Atelier nie je tak známa ako napríklad Brabus, Hamann, či ABT Sportsline, ale svojich priaznivcov nepochybne má. Jej série upravených motocyklov sa tešia popularite a dobrým predajom, vďaka ktorým vie spoločnosť upravovať stále nové a nové série motoriek.
Diamond Atelier upravuje a ďalej predáva predovšetkým motocykle značky BMW, ale v jej ponuke nájdeme aj Suzuki DR650 či Ducati Scrambler Sixty2. Jedným z tých zaujímavejších projektov je Ducati Monster 1200R, ktorá okrem iných doplnkov vytvorených pomocou 3D tlače obsiahla aj akcenty z pravého 24-karátového zlata.
Obsah zlata na motorke Ducati nie je vôbec minimálny. Zlaté sú niektoré viditeľné rámy, detaily a hrany sú zvýraznené maľovanými čiarami tiež zo zlata. Skrátka, tuningové štúdio disponuje schopnosťou Midasovho dotyku a predvádza to prakticky. Celkom by nás zaujímalo, ako dlho tieto pozlátené detaily vydržia a aký vplyv na ne bude mať počasie. Pevne veríme, že človek, ktorý si takúto motorku kúpi, bude môcť predvádzať jej zlaté akcenty aj po rokoch. Viac fotografií od Diamond Atelier nájdete v galérii pod článkom:




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Servis

Štatistika porúch ADAC 2024: Ktoré jazdené autá sú najviac a najmenej spoľahlivé? Majú elektromobily menej porúch?

  • Ktorý jednoduchý komponent najčastejšie paralyzuje autá? Štatistika porúch od ADAC je analýza zahŕňajúca 156 modelových radov vozidiel.

     Nová štatistika poruchovosti ADAC ukazuje nielen to, ktoré autá sa v roku 2023 kazili najčastejšie, ale aj to, či sú skutočne elektromobily spoľahlivejšie. 
  • Rozhovor

    Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.