Alfa Romeo sa vracia vo veľkom štýle! Predstavila svoje plány na najbližšie 4 roky

Ak sme si mysleli, že legendárna Alfa Romeo umiera, opak bol pravdou. Značka medzičasom pripravila plán do roku 2022, ktorý počíta s novými technológiami i modelmi.
Vydané  Text: 
### Podstatou najbližších rokov v značke Alfa Romeo bude modernizovanie kompletného portfólia modelov aj technológií. Autmobilka si podľa vlastných slov bude naďalej vážiť svoje historické dedičstvo, ktoré mieni aj naďalej zveľaďovať a stavať na ňom, zohľadní však aj nároky modernej náročnej klientely. Z čoho sa naozaj tešíme? Že sa oživí legendárne 8C, ktoré nachádza svoje počiatky v 30. rokoch 20. storočia, dnes sa však skloňuje v súvislosti s rokom 2007 a modelom 8C Competizione. Alfa Romeo bude týrať fanúšikov motorizmu rozmerným kupé s centrálne uloženým motorom, dvojito preplňovaným motorom s elektrifikovanou prednou nápravou.Celkový výkon pohonného systému bude dosahovať famóznych 700 konských síl,, šasi bude z karbónového monokoku a rýchlosť 100 km/h pokorí za menej ako tri sekundy.
Taliani však neoživia iba 8C, ale privedú späť k životu aj ďalšiu legendu: Gran Turismo Veloce. Áno, to slávne kupé s perfektným pomerom hmotností 50:50; po novom bude ponúkať výkon viac ako 600 konských síl, za čo bude vďačiť aj doplnkovému elektrickému pohonu. Pripravované športové vozidlo ponúkne štyri miesta a pohon všetkých štyroch kolies s vektorovaním krútiaceho momentu.
Dočkajú sa aj tí, ktorí nie sú nadšencami nízkych športových automobilov, ale preferujú spojenie športovosti a karosérie v štýle SUV. Alfa Romeo v najbližších štyroch rokov predvedie dve úplne nové SUV-čka! Jedno bude menšie ako súčasné Stelvio, druhé ešte väčšie. Alfa Romeo by tak bolo schopné pokryť dopyt po všetkých troch štandardných veľkostiach SUV automobilov a uchádzať sa tak o priazeň zákazníkov, ktorí sa dnes rozhodujú napríklad pre Mercedes-Benz GLA či BMW X2. Talianska DNA by však mohla automobilom tejto kategórie dopriať nepomerne odlišné jazdné vlastnosti. V každom modeli bez ohľadu na kategóriu by rada videla gény z modelu 4C.


Test Alfa Romeo Stelvio: Už nie je o čom pochybovať, ale Taliani sa v detailoch nezapreli.

ERIK STRÍŽ




Naopak, smutní budú tí, ktorí čakali, že Alfa bude modernizovať kategóriu automobilov, ktorú reprezentovalo MiTo – do noviniek v tomto segmente sa Taliani zatiaľ nechystajú.
Plány Alfa Romeo smerujú aj v ústrety elektrifikácie pohonov. V priebehu najbližších 4 rokov chce značka odprezentovať 7 nových modelov (resp. faceliftov ), z toho 6 s plug-in hybridným pohonom. Celkovo bude Alfa Romeo ponúkať tri úrovne elektrifikácie pohonov: Hybrid, E-Booster (25% prínos k celkovému výkonu) a Plug-in Hybrid s elektrickým dojazdom vyše 50 km a zrýchľovaním z 0 na 100 km/h za 4 sekundy. Alfa ďalej spomína minimálne dva produkty, ktoré chce vyrobiť s ohľadom na regionálne požiadavky. Čo to presne znamená, zatiaľ nevieme. Značka sa netají ani tým, že do svojho technologického portfólia zahrnie aj techniku pre autonómnu jazdu 2. a 3. úrovne.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Rozhovor

Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.
  • LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

    Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox.