Škoda predstavila koncept nového crossovera! Nahradí Fabiu Combi?

Mestský crossover bude ako tretí sériový SUV model dobýjať nový segment.
Vydané  Text: 
Automobilka Škoda je u nás populárna aj vďaka praktickým modelom s karosériou kombi, ktorú obľubujú nielen rodiny, ale aj manažéri či malopodnikatelia. Na neustále zvyšujúci sa záujem o malé SUV sa však rozhodla reagovať aj česká automobilka, ktorá pravdepodobne prispôsobí svoju politiku novým trendom.
Práve táto kategória takmer úplne vyhubila rodinné vozidlá typu MPV a na muške sú teraz aj praktické kombi. Tie, podobne ako MPV, nie sú pre ľudí rovnako atraktívne ako crossovery či SUV, a preto je veľmi pravdepodobné, že ich počet na trhu bude postupne klesať. Určité obavy vzbudzuje práve nová štúdia automobilky Škoda. Vision X odhaľuje približný vzhľad pripravovaného mestského crossovera, ktorý môže v budúcnosti nahradiť Fabiu Combi.
Pod kapotou nového konceptu nájdeme bližšie nešpecifikovanú hybridnú sústavu. Automobilka Škoda má v pláne do roku 2025 rozšíriť ponuku ekologických modelov zameranú práve na elektrické, hybridné a plug-in hybridné ústrojenstvo.
Samotný vzhľad konceptu sa stále drží Kabaňom nastolenej línie. Jednoduché tvary, ostré hrany a odkazy na tradičný brúsený krištáľ. Novinka má pôsobiť dynamickejším dojmom a dopomôcť k tomu má aj nová ponuka farieb, akou je napríklad aj vyobrazená antracitová zelená FlexGreen. Interiéru dominuje široká, ergonomicky kontúrovaná prístrojová doska s voľne stojacím farebným displejom. Osvetlené prvky z brúseného krištáľu v sériovej podobe s najväčšou pravdepodobnosťou neuvidíme. ŠKODA VISION X bude mať svetovú premiéru na marcovom Autosalóne v Ženeve.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Dopravná poradňa

Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.