Revolučná páska na opravu netesností by mohla byť súčasťou každej autovýbavy

Na internete sme našli reklamné video na istú pásku, ktorou figurant lepí všetko možné. Je to niečo ako známa kobercovka, avšak odolná pred tlakom vody.
Vydané  Text: 

Každý, kto sa nebojí poctivej ručnej práce, vie oceniť vlastnosti obyčajnej kobercovky (Duck Tape). Tá pevná šedá páska je skrátka vrchol ľudského vývoja a myslíme si, že človek, ktorý ju vymyslel, by mal byť v učebniciach dejepisu!

V automobilovom svete sa nájdu takí špekulanti, ktorí pomocou kobercovky vedia provizórne opraviť aj výfuk, turbo či poškodené netesniace trubice v motorovom priestore. Uniká freón? Kobercovka! Odtrhnutý výfuk? Kobercovka! Odpadávajúci plech? Opäť kobercovka! Snáď jediná a pritom vážna nevýhoda tejto šedej pásky tkvie v jej neschopnosti odolávať vode. Respektíve – dokáže na krátky čas zamedziť unikaniu vody cez plastové alebo kovové hadice či trubice, avšak po určitej dobe stratí svoju priľnavosť. Tento problém rieši takzvaná Flex Tape, ktorej demonštračné video si môžete pozrieť tu: Táto čierna páska odoláva aj vysokému tlaku vody, zdanlivo dokonalo priľne k akémukoľvek – aj mokrému – povrchu. To sa len tak nevidí. Týpek na videu dokonca páskou lepí aj akvárium zo skla a dokonca celý na polovicu rozrezaný čln. Pri pohľade na toto video sme takmer nadšení: veď si len predstavte, koľko problémov by s takouto páskou mohli fušeri a špekulanti opraviť áut! 🙂




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Slovensko

Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.
  • Dopravná poradňa

    Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.