Stalo sa pred 30 rokmi – V autách sa prvýkrát objavil airbag spolujazdca!

A nebol od Volva!
Vydané  Text: 
Bezpečnosť vozidiel značky Mercedes-Benz sa netýka len vodiča automobilu, ale aj cestujúcich. Značka zo Stuttgartu preto v septembri 1987 predstavila airbag spolujazdca. Po airbagu vodiča, predstavenom v marci 1981, bol airbag spolujazdca ďalšou dôležitou inováciou pasívnej bezpečnosti. Airbag spolujazdca sa od februára 1988 dodával najprv v Triede S a od jesene toho istého roku aj v konštrukčnom rade 124, ktorý bol predchodcom Triedy E. Airbag v schránke pred spolujazdcom bol jednou z noviniek značky na autosalóne vo Frankfurte nad Mohanom, ktorý sa konal od 10. do 20. septembra 1987.
Airbag spolujazdca mal svoju premiéru najprv v sedanoch Triedy S a kupé konštrukčného radu 126. Od modelového roku 1988 si zákazníci v Nemecku mohli objednať tieto modely s novou zvláštnou výbavou, ktorá bola k dispozícii výlučne v kombinácii s airbagom vodiča a jej cena bola 4 617 mariek. Len airbag vodiča stál 2 348,40 marky.








Pokračujte na ďalší príspevok »



LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox.