Dcéra Paula Walkera Meadow (18) žaluje Porsche! Jej otec vraj uhorel kvôli zaseknutým pásom

Súdny proces storočia to isto nebude, ale aj tak pôjde o milióny amerických dolárov.
Vydané  Text: 
Meadow Walker (18), dcéra Paula Walkera (†40) (foto: Instagram)
Keď zomrel Paul Walker (†40), komunita filmových fanúšikov a autičkárov to prežívala celkom intenzívne. Dodnes je internet plný pripomienok na herecké umenie a odkaz tohto amerického herca. Walker ako herec stvárňujúci hlavnú postavu filmovej série Rýchlo a zbesilo zahynul za tradigických okolností v novembri 2013. Na červenom Porsche Carrera GT z roku 2005 havaroval vo vysokej rýchlosti, pričom vo vozidle napokon uhorel. Walker nebol šoférom, ale spolujazdcom – Porsche šoféroval Roger Rodas (†38), ktorý pri nehode zahynul tiež.

Dcéra Paula Walkera, ktorá iba v októbri tohto roka dosiahla vek 18 rokov, žaluje značku Porsche za to, že jej bezpečnostné pásy zlyhali a v najhoršom momente sa zasekli. Automobilku obviňuje z toho, že je zodpovedná za smrť jej otca. Ešte minulý rok v apríli dostala za smrť svojho otca odškodné vo výške 10,1 miliónov amerických dolárov z Rodasovho majetku a v roku 2014, teda iba pol roka po nehode, spoločnosť Porsche súdne žalovala aj manželka Rogera Rodasa. Porsche by malo byť podľa manželky Rodasa a Walkerovej dcéry zodpovedné za to, že pri nehode zomreli dvaja ľudia. „Ako sa uvádza v žalobe, automobil 2005 Porsche Carrera GT nemal dostatočnú ochrannú mriežku či bezpečnostné prvky v nádrži, ktoré by zabránili vznieteniu sa benzínu v nej.“ uvádza denník Pravda v článku z mája 2014. Jeden z argumentov, s ktorými pracuje žalujúca strana je aj to, že model Carrera GT je známy svojou „nestabilitou a poruchovosťou“. O aké odškodné dcéra známeho herca bojuje, zatiaľ nevieme. A hoci to súdny proces storočia určite nebude, budú sa v ňom skloňovať milióny amerických dolárov.





Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »