Američan prerobil Chevrolet pick-up z 1946 na elektrinu, zničil pritom Prius

Nové autá občas musia padnúť za obeť, aby umožnili zachovanie legiend. Je to aj prípad Toyoty Prius, ktorej elektricko-benzínový pohon istý Američan vložil do veterána z roku 1946.
Vydané  Text: 
Chevrolet pickup z roku 1946 prerobený na hybridný pohon z Toyoty Prius (screenshot z YouTube videa)

Mať doma 61-ročné auto, ktoré navyše jazdí a s takmer nulovými emisiami, to je skutočný unikát. Jednému Američanovi sa to darí vďaka tomu, že do zachovalého veterána značky Chevrolet zo 46. roku vložil pohonné ústrojenstvo z Toyoty Prius a spravil všetko preto, aby sa pôvodný americký stroj na prvý pohľad k ázijským súčiastkam nepriznával.

**Prerábka bola výrazná a náročná**. Pôvodný Prius jeho majitelia prakticky úplne zničili, odstránili karosériu a ponechali iba jeho podvozok a kostru. Na ňu nasadili karosériu a interiér starého Chevroletu tak, aby inovovaný pohon nebol na prvý pohľad vôbec viditeľný.



Chevrolet pick-up s klasickým automobilovým dizajnom jazdí potichu a ak mu šofér poriadne nedupne na plynový pedál, aj bez spotreby tekutého paliva. Elektrický pohon sa v Priuse používa nielen na rozbiehanie, ale aj pre jazdu nižšími rýchlosťami. V automobile je zabezpečený pohon prednej nápravy.










Pokračujte na ďalší príspevok »



LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox.