Nemaskovaný Seat Arona lietal nad Barcelonou, objektívu sa nevyhol.

Fanúšikovi sa podarilo zachytiť niekoľko snímkov ešte pred oficiálnou premiérou!
Vydané  Text: 
Aj keď sme už všetci približne tušili, ako bude nový kompaktný crossover značky Seat vyzerať, skutočný vzhľad sa odhalil až teraz, a to úplnou náhodou. Arona sa pred pár dňami prevážala vrtuľníkom a všímavému pozorovateľovi sa podarilo zhotoviť niekoľko snímkov.


Čo hovoríme na dizajn? V podstate môžeme povedať, že pôjde o mierne zvýšenú a oplastovanú Ibizu, od ktorej sa veľmi líšiť nebude. Pod kapotou tak môžeme očakávať preplňovaný trojvalcový motor, pravdepodobne 1.0 EcoTSI s mierne zvýšeným výkonom na 115 konských síl. Nebude chýbať ani 1.5 TSI Evo alebo osvedčený naftový agregát 1.6 TDI s tradičnou zvukovou kulisou riečneho parníčka. Tie budú spriahnuté s manuálnou, alebo automatickou prevodovkou DSG.


Hmotnosť vozidla by sa mala pohybovať okolo 1,2 tony, rázvor bude 2 566 mm, teda asi o dva milimetre dlhší ako u Ibizy. Verejnosti sa Arona predstaví na autosalóne vo Frankfurte a do predaja sa dostane koncom tohto roka.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Servis

Štatistika porúch ADAC 2024: Ktoré jazdené autá sú najviac a najmenej spoľahlivé? Majú elektromobily menej porúch?

  • Ktorý jednoduchý komponent najčastejšie paralyzuje autá? Štatistika porúch od ADAC je analýza zahŕňajúca 156 modelových radov vozidiel.

     Nová štatistika poruchovosti ADAC ukazuje nielen to, ktoré autá sa v roku 2023 kazili najčastejšie, ale aj to, či sú skutočne elektromobily spoľahlivejšie. 
  • Rozhovor

    Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.