Servis

Vyberte si správnu obuv na cesty a prezujte na letné v autorizovaných servisoch Škoda

S jarnou výmenou pneumatík sa neoplatí čakať, okrem komfortu sa zásadne zvýši aj bezpečnosť jazdy.

Vodiči často odkladajú výmenu zimných pneumatík pre dlhé čakacie lehoty v pneuservise pri prechode na novú letnú sezónu.
Rovnako kvalitné služby však poskytne aj autorizovaný servis Škoda, ktorý navyše preverí stav vozidla po zime či odstráni prípadné nedostatky.
Vydané  Text: 

S jarnou výmenou pneumatík sa neoplatí čakať

Zákonná povinnosť použitia zimných pneumatík platí od 1. novembra do 31. marca v prípade súvislej vrstvy snehu, ľadu či námrazy na vozovke. Ak po tomto dátume denné teploty začnú rásť a stane sa pravidlom, že prekračujú hranicu 7°C, nastáva správny čas na výmenu zimných pneumatík za letné. Dôvodov prečo je hneď niekoľko. Zimná zmes, z ktorej je pneumatika, stráca za vyšších teplôt svoje optimálne jazdné vlastnosti, čo má vplyv na bezpečnosť jazdy a komfort. Návštevou autorizovaného servisu Škoda môžete vyriešiť súčasne nielen výmenu pneumatík, ale tiež využiť aj ďalšie doplnkové služby, ako napríklad vyčistenie pneumatík, ich ošetrenie, prípadne ich uskladnenie na ďalšiu sezónu tak, aby zostali v dobrej kondícii čo najdlhšie. Pri použití nevhodných pneumatík sa teda nielen predlžuje brzdná dráha, znižuje sa jazdný komfort a zvyšuje sa spotreba vozidla, ale naviac sa zimné pneumatiky počas jazdy pri vyšších teplotách opotrebúvajú výrazne rýchlejšie ako v zime. V autorizovanom servise Škoda vám nielen skontrolujú stav opotrebenia vašich pneumatík, ale radi vám pomôžu aj s výberom nových pneumatík, vhodných pre vaše vozidlo. Vybrať si môžete zo širokého sortimentu pneumatík od 13 renomovaných výrobcov.

Skladovanie nových pneumatík, ilustračná fotografia

Nezabúdajte na preventívnu kontrolu vozidla

Auto je nevyhnutné udržiavať v požadovanom technickom stave počas celého roka. A preto je aj pri prezúvaní dobré vozidlo zároveň skontrolovať, či neprišlo počas zimy k opotrebeniu alebo poškodeniu jeho kľúčových častí. Vyškolení a skúsení mechanici v autorizovaných servisoch Škoda sa postarajú o preventívnu kontrolu stavu podvozku, brzdového systému, akumulátora, stieračov či hladiny prevádzkových kvapalín vozidla. Jarná kontrola spojená s údržbou vozidla by mala patriť medzi štandardné úkony.

Zľava do výšky 20 % na vybrané diely pre vozidlá staršie ako 4 roky

„Pri údržbe vozidla a servisných opravách odporúčame spoliehať sa vždy na originálne dielce, ktoré vám zabezpečia kvalitu, bezpečnosť a dlhú životnosť vozidla. Keďže vaše auto používate každý deň a spoliehate sa naň v každej situácii, nemali by ste na týchto dielcoch šetriť,“ dodáva Róbert Hukel. A existuje cesta, ako si kvalitné dielce kúpiť aj výhodnejšie. Značka Škoda ponúka svojim zákazníkom pre vozidlá staršie ako 4 roky vernostný program, takzvanú Šekovú knižku. Ide o knižku plnú zľavových kupónov na Škoda originálne dielce so zľavou 20 % a tiež pneumatiky z obrovskej ponuky so zľavou 10 % a balíčkom Pneugarancie v cene. Oprava vozidla tak môže stáť oveľa menej.

Vybavte sa na cesty príslušenstvom Škoda

V autorizovanom servise Škoda vám radi pomôžu aj s výberom originálneho príslušenstva, ktoré zvýši komfort vášho vozidla. Vybrané produkty je možné kúpiť ešte výhodnejšie počas jarnej akcie so zľavou až do 25 %. V ponuke nájdete napríklad vybrané hliníkové disky s cenovým zvýhodnením 16%. Informácie o kompletnom sortimente za zvýhodnené ceny žiadajte v autorizovaných servisoch Škoda alebo na stránke Škoda E-Shop. Táto ponuka platí od 1.4. do 31.5.2024 alebo do vypredania zásob. Vodiči v tejto ponuke nájdu okrem hliníkových diskov tiež produkty ako sú strešné nosiče, strešné boxy, Škoda oblečenie, autochladničky, koberce do batožinového priestoru, originálne stierače a iné doplnky, ktoré vám pomôžu pripraviť sa na plánované výlety alebo spontánne dobrodružstvá.





Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Slovensko

Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.
  • Dopravná poradňa

    Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.