Mercedes-Maybach S680 Haute Voiture naživo: Tento vrchol luxusu si môže dovoliť iba 150 ľudí na svete

Je to divočina, ale na majstrovskej úrovni. Mercedes vie, že jeho Maybachy kupujú osobnosti s otvorenou mysľou a zaraďujú sa tak do eklektickej komunity.

Vydané  Text: 

Môžeme sa na neho pozerať ako na skvelú limuzínu s podivným vypracovaním interiéru, no kto má otvorenú myseľ a zmysel pre módu, ten vie nový Mercedes-Maybach Triedy S Haute Voiture oceniť. Mercedes dokonca otvorene hovorí o tom, že ide o zberateľskú záležitosť, keďže tento Maybach s gýčovými poťahmi vznikol v prísne limitovanej edícii 150 kusov a spolu s vozidlami sa do predaja uviedla aj limitovaná kolekcia tašiek.

Mercedes-Maybach Triedy S Haute Voiture je pokračovaním vývoja rovnomenného koncepčného modelu, ktorý bol predstavený v máji minulého roka. Definuje ho kombinácia tých najušľachtilejších materiálov a dokonalého umenia remeselnej výroby.

Vďaka bohatej výbave a exkluzívnym dizajnovým prvkom je Mercedes-Maybach Triedy S Haute Voiture jedným z najextravagantnejších modelov, aké sme kedy vytvorili – reprezentuje ‘sofistikovaný luxus’ v jeho najčistejšej podobe. Naši zákazníci majú prístup k veľmi náročnému životnému štýlu. Chceli sme to vyjadriť vytvorením absolútne príťažlivého vozidla a použitím materiálov, ktoré sa doteraz vo vozidlách Mercedes-Maybach nevyskytovali,“ povedal Gorden Wagener, hlavný návrhár skupiny Mercedes-Benz Group AG, pri predstavení modelu pred takmer rokom.

Inzercia

Inzercia

Exteriér sériového vozidla, ktorý je inšpirovaný koncepčným modelom Haute Voiture, je charakteristický exkluzívnym dvojfarebným lakom: kombináciou metalickej farby nautická modrá v hornej časti a svetlým, trblietavým ružovým tónom v dolnej časti, ako aj diskami v metalickej farbe nautická modrá. Ďalším atraktívnym prvkom je animovaná projekcia do okolia vozidla. Po otvorení dverí technika LCD vytvorí animované vzory Mercedes-Maybach, ktoré elegantne osvetľujú oblasť nástupu na úrovni predných a zadných dverí.

Interiér je ešte znamenitejší. Spoločným prvkom celého modelu je vysokokvalitná, módou inšpirovaná tkanina buklé. Tkanina má odtiene modrej, béžovej, ružovozlatej a zlatej farby a ako doplňujúci detail sa nachádza aj na poťahoch sedadiel a na poduškách.

Cestujúci sú obklopení prvkami z krištáľovej bielej kože na konzolách, na dverách a na doplnkových poduškách. Podlahové rohože sú vyrobené z ľanu a mohéru. S celkovým dojmom v priestrannej oblasti zadných sedadiel harmonicky ladia ružovozlaté čaše na šampanské, ako aj plaketa Haute Voiture na obložení dverí. Nové je aj modro sfarbené kožené lemovanie na konzolách.

Jeden zo 150 exemplárov pri Hainburgu

Bol to vskutku jedinečný zážitok z toho najlepšieho, čo môžete vidieť, počuť, zažiť či ochutnať. Spravidla sú také všetky podujatia, ktoré organizuje Motor-Car.

Tento event niesol honosný názov Top Class Experience a ponúkol napríklad aj vystúpenie umelcov svetového formátu, Michala Matejčíka a Veroniky Vitázkovej prostredníctvom zvuku Burmester Lounge.

Inzercia

Inzercia

Keď si k tomu pripočítate hodinky ako IWC Schaffhausen, obyčajnému novinárovi sa ťažko hľadajú súvislosti s jeho bežným každodenným životom. Lenže v tomto prípade išlo o hostí z vyšších tried, ktorí nehľadia na ceny a na každú príležitosť majú samostatné hodinky a samostatné auto.

Počas Top Class Experience v historickej usadlosti Karolinenhof Farm neďaleko od ruchu hlavného mesta teda bolo čo obdivovať. V dokonalom kontraste historických hospodárskych budov boli vystavené tie najluxusnejšie a najexkluzívnejšie modely značky Mercedes-Benz: Mercedes-AMG S 63 E-Performance, Mercedes-AMG G 63 4×42, Mercedes-AMG SL 63 4MATIC+ Roadster, Mercedes-AMG GT 63 S E-Performance, Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC, Mercedes-Benz EQS 580 4MATIC, Mercedes-Benz EQS 580 4MATIC Editon 1, Mercedes-Benz GLS 450d 4MATIC a historický Mercedes-Benz 170S z roku 1951.

Vrcholom večera však bolo odhalenie modelu Mercedes-Maybach Haute Voiture. Pre celý svet bolo v Sindelfingene vyrobených limitovaných 150 kusov. V dielňach MANUFAKTUR dodali Triede S 680 výbavu nad rámec konvencie.

Ide o jeden zo 150 vyrobených exemplárov, ktorého cena prevyšuje 500-tisíc eur.

Ako uvažuje muž stojaci za úspechom značky Rolls-Royce: Torsten Müller-Ötvös odchádza do dôchodku po nevídanom raste firmy

Nový Rolls-Royce Amethyst Droptail: Takto vyzerá pocta rodinnému dedičstvu, keď si niekto rodinu skutočne váži

PRVÝ TEST: Mercedes-AMG GLC 63 S E Performance – Nová éra výkonu

INTELIGENCIA NA KOLESÁCH. Nový Mercedes-Benz Triedy E je festivalom technológií

 

 





Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Dopravná poradňa

Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.